tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Pastalar ve Börekler (http://www.tualimforum.com/pastalar-ve-borekler/)
-   -   Malta Erikli Pasta (http://www.tualimforum.com/pastalar-ve-borekler/18318-malta-erikli-pasta.html)

ASYA 09.11.08 04:38

Malta Erikli Pasta
 
http://img524.imageshack.us/img524/6629/ymk804kv3.jpg

Malta Erikli Pasta
Malzemeler
10 Malta Eriği
1 kg Süt
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Tozşeker
6 Kakaolu Bisküvi
100 gr Margarin
Vanilya
Sos Malzemesi:
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Su
1.5 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası 1.5 Çorba Kaşığı Kakao


Tarifi

Cam kaseye erikleri yerleştirin. Başka bir kapta süt, irmik, şeker, vanilya ve margarini çırpıp, kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.
Pişirdiğiniz karışımın yarısını eriklerin üzerine dökün. Kakaolu bisküvileri yerleştirip kalan sütlü karışımı bisküvilerin üzerine dökün. Pastayı bir gece buzdolabında bekletin.
Sos malzemesi için su ile niastayı eritin. Kakao ve süt ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Sos ılınınca pastanın üzerine gezdirip servis yapın.
NOT: Malta Erikli Pasta için hazırladığınız bu sosu dondurma ve parfelerde de kullanılabilirsiniz. Sosu önceden hazırlayıp, buzdolabında sakladığınızda üstü kaymaklanmaz. Yapacağınız tatlının cinsine göre sosun içine bir miktar şeker de ilave edilebilirsınız.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:43 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2