Aşureli Türk Kahveli Tart Aşureli Türk Kahveli Tart Malzemeleri Hamur İçin 150 gram tereyağı 1 su bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı Türk Kahvesi 1 su bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı buzlu su 2 su bardağı un 1 çorba kaşığı nişasta 1 çay bardağı toz antepfıstığı tuz İçi İçin 1 büyük kase pişirilmiş aşure 1 çay bardağı pişirilmiş Türk Kahvesi 500 gram kaymaklı dondurma 1 çay bardağı toz antepfıstığı Hazırlanışı - Derin bir kaba tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, Türk Kahvesi, pudra şekeri, tuz koyup karıştırın. Unu, nişastayı ve toz fıstığı ilave edin. Yoğurup, gerekirse soğuk su ekleyin. - Tart kalıbını iyice yağlayın. Yoğurduğunuz hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açıp, kalıbın içine yayın. - 180 derece fırında 30 – 40 dakika pişirerek, soğumaya bırakın. Tart soğuyunca, üzerine aşureyi dökün. - Üstüne Türk Kahvesi’ni yayın. Toz fıstık serpip, dondurmayla servis yapın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:58 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2