![]() |
Sevgililer Günü Pastası Sevgililer Günü Pastası http://img704.imageshack.us/img704/4...unupastasi.jpg Malzemeler: 175 g (1,5 su bardağı) Pandispanya Un 2 yumurta 3 yemek kaşığı su Dolgu: 1 poşet Vanilya Aromalı Dolgu Kreması 250 ml (2,5 çay bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt 1 çay bardağı ufalanmış Antep fıstığı Krema: 1 paket Vanilinli Pasta Kreması 50 g yumşak margarin 300 ml (1,5 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt Üzeri için: 300 g çilek 1 poşet Tartjöle 2 yemek kaşığı toz şeker 250 ml (2,5 çay bardağı) su 2-3 yemek kaşığı ufalanmış Antep fıstığı Hazırlanışı: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın. 24 cm çapındaki yağlanmış kalp kalıba yayın ve pişirin. Pişirme ayarları: Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış) Pişirme Süresi: Yaklaşık 35-45 dakika Fırından çıkardığınız pandispanyayı 10 dakika sonra kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın. Daha sonra enlemesine ikiye kesin. Dolgu kreması ve 2,5 çay bardağı soğuk sütü mikser ile önce düşük devirde 1 dakika sonra yüksek devirde 1 dakika daha çırpın. Antep fıstıklarını ilave edip karıştırın. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız dolgu kremasını yayın ve ikinci kat pandispanyayı kapatın. Pasta kremasını margarin ve 1,5 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Bu krema ile pastayı kaplayıp süsleyin. Çilekleri yıkayıp kurulayın, ikiye kesin ve pastanın üzerine sıralayın. Tartjöleyi toz şeker ile karıştırın, suyu ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak 1 dakika kaynatın. Ocaktan alıp 1 dakika soğutun ve kaşık yardımı ile çileklerin üzerine yayın. Pastanın yanlarına Antep fıstığı serpin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:32 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2