![]() |
Salepli Ve Pişmaniyeli Pasta Salepli Ve Pişmaniyeli Pasta Salepli Ve Pişmaniyeli Pastanın Yapılışı http://i41.tinypic.com/wbymty.jpg Malzemeler; Tart Pandispanyası için: 2 yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı şeker 1 kabartma tozu 2,5 çay bardağı un Salepli krema için; 2 su bardağı süt yarım subardağından biraz fazla şeker 1 yemek kaşığı salep 1 poşet kremşanti 1 yemek kaşığı margarın Yapılışı: yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra sırasıyla diğer malzemeleri ekleyerek kek hamurunu hazırlıyoruz.Yağlanmış tart kalıbına dökerek pişiriyoruz. Salepli krema için:toz krem şanti dışındakileri karıştırarak pişiriyoruz.Ocağı kapatınca margarini de ilave edip karıştırıyoruz.Krema soğuyunca Toz kremşantiyi ilave ederk 10 dk.çırpıyoruz.Önce biraz cıvık bir kıvamı oluyor.Korkmayın zira ben çok korktum.Ama dolapta birkaç saat kalınca çok kıvamlı ve sünen köpük gibi bir krema oluyor.Neyse devam edelim.Daha sonra pandispanyanın çukur kısmını bu krema ile doldurup dolaba gönderiyoruz.Birkaç saat bekleyince krema donuyor adeta.Servis yapacağımızda çıkarıp,pişmaniye ve fıstıkla süslüyoruz. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:32 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2