Milföy Mantısı Milföy Mantısı http://i42.tinypic.com/a35f4.jpg milföylü tarifleri - milföy mantısı tarifi MALZEMELER; 10-15 adet milföy hamuru 200 gr kıyma 1 adet kuru soğan(küçüklerinden) pulbiber karabiber tuz Üzeri için; yoğurt sarımsak 3 y.k. tereyağı YAPILIŞI; *Kıymayı büyük bir kaseye alıp soğanımızı üzerine rendeliyoruz. *Baharatları ve tuzu ekleyip iyice yoğuruyoruz. *Milföy hamurumuz'dan bir kare alıyoruz ve bu kareyi 6 eşit parçaya bölüyoruz. *Küçük karelerin içlerine kıymamızdan koyup uçlarını birleştirerek kapatıyoruz. *Birleşen kısım tepsiye gelecek şekilde,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. *Tüm yapraklarda aynı işlemi uyguluyoruz. *200 c 'de pişiriyoruz. *Mantılarımız pişerken sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz. *Tereyağımızı eritip ateşten aldıktan sonra içerisine pulbiberi ekliyoruz. *Fırından çıkan sıcak mantılarım üzerine yoğurdumuzu sonrasında tereyağını döküp hemen servis ediyoruz. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:40 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2