tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Peygamberler (http://www.tualimforum.com/peygamberler/)
-   -   Peygamber Efendimiz Kaç Yılında Hicret Etmiştir? (http://www.tualimforum.com/peygamberler/133557-peygamber-efendimiz-kac-yilinda-hicret-etmistir.html)

Başak 14.03.14 23:21

Peygamber Efendimiz Kaç Yılında Hicret Etmiştir?
 
Peygamber Efendimiz Kaç Yılında Hicret Etmiştir?
Peygamber Efendimiz (S.A.V) Hicret Tarihi Ne Zaman


Hicretin kelime anlamı; bir yerden başka bir yere göç etmektir. Mekke’deki müslümanlar o dönemde yaşayan müşriklerin zulümlerine, baskılarına daha fazla dayanamaz ve dinlerini daha iyi yaşamak amacıyla Medine’ye göç etmeye karar verirler.Bu karar 2'inci Akabe Bîatinde alınmıştır.

Bu toplantıda Peygamber Efendimiz, ”Sizin hicret edeceğiniz yerin iki kara taşlık arasında hurmalık bir yer olduğu bana gösterildi” şeklinde buyurmuş ve böylece Müslümanların Medine’ye hicretlerine kesin karar çıkmıştır.

Bu kararın çıktığı İkinci Akabe Bîati, Peygamberliğin onikinci senesinin son ayı olan Zilhicce’de yapılmıştı. Toplantıda çıkan hicret kararı ise Peygamberliğin onüçüncü yılının ilk ayı Muharrem’de yani Temmuz 622'de gerçekleştirilmiştir.

Çok geçmeden, Mekkede yaşayan tüm Müslümanların Medine’ye hicret etti. Ancak geriye sadece Hz. Ebû Bekir ile Hz. Ali Mekke’de kalmıştı. Hz.Ebû Bekir’de hicret etmek istediyse de, Rasûlullah (s.a.s.)ona şöyle buyurmuştur:

Acele etme, Allah sana hayırlı bir arkadaş verecek…diyerek hicretini geciktirmiştil(124). Mekke’de Müslümanlıkları yüzünden âileleri tarafından hapsedilmiş olanlar ile köle ve câriyelerden başka Müslüman kalmamıştı.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:31 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2