tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Ramazan Özel / Oruç / Kurban Bayramı (http://www.tualimforum.com/ramazan-ozel-oruc-kurban-bayrami/)
-   -   Kurban Keserken Okunacak Dualar Nelerdir - Kurban Keserken Okunacak Dua (http://www.tualimforum.com/ramazan-ozel-oruc-kurban-bayrami/108413-kurban-keserken-okunacak-dualar-nelerdir-kurban-keserken-okunacak-dua.html)

EZEL 02.10.12 15:51

Kurban Keserken Okunacak Dualar Nelerdir - Kurban Keserken Okunacak Dua
 
Kurban Keserken Okunacak Dualar Nelerdir
Kurban Keserken Okunacak Dua

Kurban kesmek istiyorsanız öncelikle farz olduğunun farkında olmanız ve Allah’ın emirlerinden biri olduğunu düşünmeniz kurban nasıl kesilir konusunda sizlere daha yardımcı olacağından emin olabilirsiniz.

Kurban kesilirken kıbleye çevrilir. Eziyet etmeden sol yanı üzerine yatırılır ve:

Allâhümme innî vechetü vechiye lillezîfatara’s-semâvâti ve’l-erda hanîfen ve ma ene mine’l-müşrikîn duası okunur. ve Allâhü ekber Allâhü ekber lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber, Allahü ekber Allahü ekber ve lillâhi’l hamd” diye 3 kere tekbir getirilir. Tekbir bitince:

Bismillahi Allahü ekber diyerek bıçağı çeker ve kurbanı keser kurban kesilince kurban kesen Allah rızası için iki rekat namaz kılar. Namazdan sonra Allahümme inne salati ve nüsükî ve mahyâye ve memâtî lillahi rabbi’l-âlemîne lâ şerike leh diye dua eder. Mevla’mız onun ibadetini inşallah kabul eder.

Bütün Müslümanlar, arefe günü sabah namazından itibaren farz namazlardan sonra bayramın dördüncü günü ikindi namazının sonuna kadar şöylece tekbir getirirler. Ve bu tekbirleri getirmek vâciptir.

Allahü ekber Allahü ekber la ilâhe illallâhü vallâhü ekber allâhü ekber ve lillâhi’l-hamd. Buna teşrik tekbiri denir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:21 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2