tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Ramazan Özel / Oruç / Kurban Bayramı (http://www.tualimforum.com/ramazan-ozel-oruc-kurban-bayrami/)
-   -   Zilhicce Ayı Orucu Nedir - Zilhicce Ayı Orucunun Faziletleri (http://www.tualimforum.com/ramazan-ozel-oruc-kurban-bayrami/113842-zilhicce-ayi-orucu-nedir-zilhicce-ayi-orucunun-faziletleri.html)

Tuna 16.11.12 00:57

Zilhicce Ayı Orucu Nedir - Zilhicce Ayı Orucunun Faziletleri
 
Zilhicce Ayı Orucu Nedir - Zilhicce Ayı Orucunun Faziletleri

Bazı gün ve geceler Allah katında daha değerlidir. Bu günlerde yapılan ibadetlerin sevabı da daha fazladır. Peygamberimizin birçok hadisine konu olan Zilhicce Ayı’da bunlardan biridir...

Yani her senenin Kurban Bayramından önceki ilk dokuz günü ve Kurban bayramı günü olmak üzere tam “on gün” “leyâli-i aşere”, yani on mübarek gecedir. Onuncu gün Kurban Bayramı’nın ilk günüdür.

Bu Günler Hadislerde şöyle anlatılır:

“Allah’a ibadet edilecek günler içinde Zilhicce’nin ilk on gününden daha sevimli günler yoktur. O günlerde tutulan her günün orucu bir senelik oruca, her gecesinde kılınan namazlar da Kadir Gecesine denktir.”
(Tirmizi: Savm, 52; İbn Mace: Sıyam, 39)
“Allah indinde Zilhiccenin ilk on gününde yapılan amellerden daha kıymetlisi yoktur. Bugünlerde tesbihi (sübhanallah), tahmidi (elhamdülillah), tehlili (lâ ilâhe illâllah) ve tekbiri (Allahu ekber ) çok söyleyin!”
(Abd b. Humeyd, Müsned, 1/257)
Günlerden hiçbiri yokturhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgki onlarda yapılan bir iş Zilhicce’nin ilk on gününde yapılan işten daha faziletli ve yüce, Allah’a daha sevimli olsun...”
(Tirmizi, Savm: 52; Darimî, Savm: 52)

Kaynak: İnternetten alıntıdır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:01 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2