tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Ramazan Özel / Oruç / Kurban Bayramı (http://www.tualimforum.com/ramazan-ozel-oruc-kurban-bayrami/)
-   -   Özürsüz Olarak Ramazan Orucunu Tutmamak (http://www.tualimforum.com/ramazan-ozel-oruc-kurban-bayrami/74830-ozursuz-olarak-ramazan-orucunu-tutmamak.html)

EZEL 05.08.11 09:23

Özürsüz Olarak Ramazan Orucunu Tutmamak
 
Özürsüz Olarak Ramazan Orucunu Tutmamak




Allah-u Zülcelal Ayet- kerimede şöyle buyurmakta;



‘’Ey iman edenler! Sizden öncekilere yazıldığı gibi size de oruç yazıldı (farz kılındı). Ta ki korunasınız. (Oruç) sayılı günlerdir. (Ramazan ayıdır). Artık sizden kim hasta olur veya seferde bulunursa (bunun için orucunu tutmasa) tutamadığı günler adedince başka günlerde tutar.’’ (Bakara: 183-184)



Hz. Peygamber (a.s.v.) de şöyle buyurur; ‘’İslam beş temel üzerine teessüs etmiştir.: Allah’tan başka ilah olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Resulü olduğuna şehadet etmek, namazı (hakkıyla) kılmak, zekatı vermek, hac kasdiyle Beytullah’ı ziyaret etmek ve Ramazan orucunu tutmaktır.’’ (Buhari, Müslim)



‘’Kim mazaretsiz olarak Ramazandan bir gün oruç yerse, ebediyen oruç tutsa da onu (hakkıyla) kaza etmiş olamaz.’’ (Tirmizi)



İbn-i Abbas (r.a.) da şöyle demiştir: ‘’İslam’ın kulupları, dinin esasları üçtür: Allah’tan başka ma’bud olmadığına şehadet etmek, namaz ve oruç. Bunlardan bir tanesini terk eden kafir olur.’’


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:56 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2