tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Ramazan Yemekleri-Tatlıları (http://www.tualimforum.com/ramazan-yemekleri-tatlilari/)
-   -   Un Helvası (http://www.tualimforum.com/ramazan-yemekleri-tatlilari/10069-un-helvasi.html)

Berfin 07.08.08 13:54

Un Helvası
 
Un Helvası


Malzemeler:
2 su bardağı Un
1 paket Margarin
3 su bardağı Şeker
3 su bardağı Su
1 Fincan Çam Fıstığı


Yapılışı:

Şekerin yarısı 3 bardak suyla hafif ateşte kaynamaya bırakılır.Bir tencereye yağ ve fıstık konulup kızdırılır. Un katılıp tahta kaşıkla hafif ateşte karıştırılarak kavrulur. Unun rengi pembe bir renk alınca ateşten indirilir.Kaynamakta olan şekerli su üzerine dökülüp karıştırılır. Terkar karıştırılan helva hafif ateşe konulur. Kapağı kapatılıp suyunu çekince ateşten alınır. 5 dk. kadar öylece bırakılır.Kapağı açılıp kalan şekeri üzerine dökülerek karıştırılır. 5 dk. aralıklarla iki defa daha karıştırılır.Kapağı kapalı olarak 10 dk. bekletilir. Karıştırılıp tabaklara alınarak servis yapılır.




Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:02 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2