![]() |
Zeytinyağlı Yaprak Sarma http://img145.imageshack.us/img145/8955/tualim11ir1.jpg Zeytinyağlı Yaprak Sarma Malzemeler 500 gr asma yaprağı 2 su bardağı dolmalık pirinç 1 çay bardağı zeytinyağı 1 soğan 2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık 2 tatlı kaşığı kuşüzümü Tuz, karabiber, nane Hazırlanışı * Pirinci yıkayıp ılık suda ıslatın ve 30 dakika bekletin. Süzüp durulayın. Soğanı soyup kıyın. * Zeytinyağını tencereye alıp soğanı ekleyin. Biraz pembeleştirip süzülmüş pirinci ilave edin. 1-2 dakika kavurun. Fıstık, üzüm, tuz ve baharatı ilave edip karıştırın, ocaktan alın. * Asma yapraklarını tuzlu kaynar suda sararıncaya kadar haşlayıp süzgece alın. * Bir tepsinin içinde yaprakları tek tek açarak hazırladığınız iç malzemeden ortalarına ekleyip sigara şeklinde sarın. Tencereye dizip üzerine bir tabak kapatın. 2 su bardağı ılık su ilave edip ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. * Sarmaları servis tabağına alıp üzerine 1 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin. Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:42 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2