- -
Çoban Kebabı
(
http://www.tualimforum.com/ramazan-yemekleri-tatlilari/12643-coban-kebabi.html)
Çoban Kebabı http://img145.imageshack.us/img145/3811/tualim12uy5.jpg Çoban Kebabı Malzemeler 1 kg küçük doğranmış kuzu Kuşbaşı 3 çorba kaşığı sıvıyağ 20-25 arpacık soğan 3 domates 8-10 diş sarımsak 4-5 dal dereotu 3 patates 2 su bardağı su Tuz, karabiber Hazırlanışı * Kuşbaşı etleri tencereye alıp suyunu salıncaya kadar arada bir karıştırarak pişirin. Arpacık soğanları ve sarımsakları soyun. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Patatesleri soyun. Tavla zarı iriliğinde küp küp doğrayıp su dolu bir kapta bekletin. * Etler suyunu salınca yağ, sarımsak ve arpacık soğanları ilave edin. Etler suyunu çekinceye kadar pişirip domatesi ekleyin. Tuz, karabiber ilave edip karıştırın ve orta ateşte 5 dakika kadar pişirin. * Patatesleri ete ilave edip üzerine 2 bardak su ekleyin. Orta ateşte pişmeye bırakın. Çoban kebabını servis tabaklarına paylaştırıp üzerine kıyılmış dereotu serpin. Sıcak olarak servis yapın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:57 . | |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2