- -
Içli Köftesi
(
http://www.tualimforum.com/ramazan-yemekleri-tatlilari/1579-icli-koftesi.html)
Içli Köftesi Köfte harcı için : İç malzemesi için : Yapılışı : Önce iç malzemeyi hazırlıyoruz. Kıyma tavaya konulup suyu çekene kadar kavrulur. Soğan yemeklik doğranıp, soğanlar ezilinceye kadar kavrulur. Margarin ve baharatlar eklenip soğanlar pişinceye dek orta hararetli ocakta pişirilir. Köfte harcı için: Tüm malzemeler iyice yoğrulur ve yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve ortası iki parmakla açılıp, 1 yemek kaşığı kadar iç malzemeden konup elin ortası ile kapatılır. Hazırlanan köfteler kaynanmış tuzlu suda 4-5 dk kadar haşlanıp, servis yapılır. ( İsteğe göre köfteler haşlandıktan sonra, kızgın yağda da kızartılabilir, üzerine sarımsaklı yoğurtta dökülebilir. )
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:08 . | |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2