![]() |
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası İçindekiler 1 adet kemikli tavuk göğsü 3 yemek kaşığı tel şehriye 2 yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı zeytinyağı Terbiyesi için 1 adet yumurta sarısı 1 adet limon tuz Hazırlanışı Tavuk göğsü yaklaşık 2 litre tuzlu suda haşlanır. Haşlanan tavuk kemilerinden ayrılıp didiklenir. Un zeytinyağında kavrulur. Kavrulan unun üstüne yavaş yavaş tavuk suyu ilave edilir. İçine şehriyeler ve tavuklar konulup ara sıra karıştırılarak kaynamaya bıraklır. Yumurta sarısı ve limon suyu iyice çırpılır. Kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe alınıp yumurtaya ilave edilir. Ilıklaştırılan terbiye çorbaya eklenip iyice karıştırılır. (Grip için yararlı bir tariftir hastalara tavsiye edilir ) |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:09 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2