tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Ramazan Yemekleri-Tatlıları (http://www.tualimforum.com/ramazan-yemekleri-tatlilari/)
-   -   Kiymali Su Böreği (http://www.tualimforum.com/ramazan-yemekleri-tatlilari/2175-kiymali-su-boregi.html)

tualim 06.03.08 14:56

Kiymali Su Böreği
 


HAZIRLAMA SÜRESİ: 60 dk
PİŞME SÜRESİ: 35-40 dk
Malzemeler:· 6 yumurta
· 6 kahve fincanı su
· Aldığı kadar un
· 250 gr sadeyağ
· Tuz
İç malzeme:
· 250 gr yağlı koyun kıyması
· Tuz
Hazırlanışı:
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın.
Su ve tuz ilave edip sertçe bir hamur yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp 12 beze hazırlayın.
Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp dinlendirin. Kıymaya tuz ekleyip kavurun.
Tereyağı eritin
Hamurları yufka şeklinde incecik açın. İki yufkayı ayırın. Kalan yufkaları dörde kesin. Tepsiyi yağlayın. Ayırdığınız bütün yufkanın birini tepsiye yerleştirin. Dörde kestiğiniz yufkaları kaynar tuzlu suda haşlayıp soğuk suya alın. Süzgeci ters çevirin. Haşlanmış yufkaları üzerine yayıp fazla suyunu süzün. İki sırada bir eritilmiş tereyağı sürerek yufkaların yarısını tepsiye yerleştirin. Hazırladığınız iç malzemeyi yayıp kalan yufkalara aynı işlemi uygulayın. Üzerine kalan bütün yufkayı serin. Tereyağı ile yağlayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.

http://img232.imageshack.us/img232/9...mage002wg0.gif


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:51 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2