![]() |
Cevizli Tel Kadayıf Tatlısı Cevizli Tel Kadayıf Tatlısı MALZEMELER 750 gr. tel kadayıf 250 gr. tere yağ 3 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su Yarım limon 1.5su bardağı dövülmüş ceviz içi HAZIRLANIŞI Kadayıfı elinizle ayırıp bir kağıt üzerine sererek havalandırılır. Tereyağı eritilip, kadayıfların üzerine dökülür ve iyice harmanlanır. Fırın tepsisine kadayıfın yarısı yayılır. Bastırılır. Üzerine ceviz içi serpilir. Kalan kadayıf da yerleştirildikten sonra sıcak fırında alt üst pişirilir. Şeker, su ve limon üçlüsüyle hazırlanan sıcak şerbet, fırından çıkan sıcak kadayıfın üzerine dökülür. Üstü örtülerek şerbeti çekmesi beklenir. Servisten önce ceviz içi, fıstık, fındık, kaymak, Hindistan cevizi ile süslenebilir. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:59 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2