![]() |
Ramazan Tatlısı Saray Büzmesi - Saray Büzmesi Tarifi Ramazan Tatlısı Saray Büzmesi http://img339.imageshack.us/img339/1353/saraybzmesi.jpg Hamur Malzemeleri: 1 çay bardağı un 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı sirke Şerbet için; 1.5 Bardak su 2.5 Bardak şeker 3.Yarımdan daha az limon. Malzemeler kaynatılarak şerbet yapılır ve soğutulur. Yapılışı: Malzemeler biraraya getirilerek yoğrulur, üzerine hamurun durumuna göre un ilave edilir kıvamına gelen hamur dinlendirilir. Küçük parçalara ayrılarak açma için tezgaha alınır. Hamur incecik açılır. 2 kat ince baklavalık hamurun arasına bol fındık serpilir. Daha sonra hamur alttan üstten büzülerek ortada toparlanır. Ardından iri iri parçalara bölünerek tepsiye yerleştirilir. Tepsiye yerleştirilen hamurun üzerine eritilmiş tereyağı dökerek fırına verilir. Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülerek servise sunulur. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:57 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2