Bademli Revani Bademli Revani 8 kişilik Malzemesi 2.5 çorba kaşığı margarin 100 gr çekilmiş badem 4.5 kahve fincanı irmik 1 kahve fincanı un, 9 yumurta 3.5 kahve fincanı tozşeker 1 limonun rendelenmiş kabuğu Yarım çay kaşığı tuz Şerbet için: 4 su bardağı tozşeker, 3.5 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Süsleme için: 2 çorba kaşığı hindistancevizi 25 cm çapındaki bir fırın tepsisini yarım çorba kaşığı margarinle yağlayıp un serpin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Sarılara tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip 7-8 dakika çırpın. Yumurta aklarını 1 tutam tuzla kar haline gelinceye kadar çırpın. Kalan 2 çorba kaşığı margarini eritip soğutun. Un ve irmiği hamur yoğurma kabında harmanlayın. Çırpılmış yumurta sarısı, ı umurta akı ve bademi ekleyip karıştırın margarini ekleyip çırpın. Karışımı tepsiye döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencerede karıştırıp 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın. Revaniyi fırından alınca sıcak şerbeti üzerine gezdirerek dökün. 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis tabağına alın. Üzerine hindistancevizi rendesi serperek servis yapın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:14 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2