Portakallı Etimek Tatlısı MalzemelerŞerbeti İçin- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
Kreması İçin- 1 lt. süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
- 1 portakal kabuğu rendesi
Yapılışı- Öncelikle suyla şekeri bir tencereye alıp ocağın altını açın. Şerbetin kaynamasına yakın tencereyi ocaktan alın, kaynamasına gerek yok. Şerbeti ılımaya bırakın.
- Etimekleri bir borcama ya da tencereye döşeyip, ılıyan şerbetle ıslatın.
- Bir tencereye süt, uni şeker ve vanilyayı koyun, içine portakal kabuğunu rendeleyin. Muhallebi kıvamına gelene kada pişirin. Pişen muhallebiyi ılımaya bırakın. Ilıyan muhallebinin içine 1 yemek kaşığı margarin (tuzsuz tereyağı da olabilir) ekleyin ve mikserle güzelce çırpın. Ne kadar uzun çırparsanız, kıvamı o kadar güzel olur.
- Muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün, soğuk servis yapın.
|