tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Ş-T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Şifalı Bitkiler (http://www.tualimforum.com/s-t-u-u-v-y-z-ile-baslayan-sifali-bitkiler/)
-   -   Tere (lepedium sativum) (http://www.tualimforum.com/s-t-u-u-v-y-z-ile-baslayan-sifali-bitkiler/3640-tere-lepedium-sativum.html)

Serap 23.03.08 12:27

Tere (lepedium sativum)
 
Tere (lepedium sativum)

Turpgiller familyasından; bahçeteresi, çayırteresi, kışteresi, suteresi, yabanteresi, yerteresi gibi çeşitleri olan bir bitkidir. Tadı oldukça acı ve nahoş kokuludur.

Faydası : İştah açar. Hazmı kolaylaştırır. Bronşları temizler, öksürük söktürür. Bol miktarda idrar söktürür. Böbrekleri ve idraryollarını temizler. Karaciğer hastalıklarında faydalıdır. Safra ifrazatını arttırır. Grip ve soğukalgınlığının çabuk geçmesini sağlar. Cinsel istekleri kamçılar. Vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır. Kansızlığı giderir. Kanı temizler. Kandaki şeker miktarını düşürür. Sinirleri yatıştırır. Sigaranın zararlarını azaltır. Suyu, saç dökülmesini ve kepeklenmeyi önler.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:47 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2