tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Biyografiler > Şairlerin Hayatı ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Şairlerin Hayatı ( Biyografileri ) Türk ve yabancı şairlerin hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Osman Öztunç Biyografisi,Osman Öztunç Hayatı,Ozan Şah ZeMahşer Hayatı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2424

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 19.06.09, 15:06   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: İzmir
Mesajlar: 1.307
Konular: 1171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3023
Rep Gücü:0
RD:Sude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 55
155 Mesajına 199 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Osman Öztunç Biyografisi,Osman Öztunç Hayatı,Ozan Şah ZeMahşer Hayatı

Osman Öztunç Biyografisi,Osman Öztunç Hayatı,Ozan Şah ZeMahşer Hayatı

Aslen Erzurumlu Olan Ozan Şah ZeMahşer’in Adı Osman Soyadı Öztunç olup Tokat’ın Çamlıbel Nahiyesi Yunus Emre Mahallesinde ,Yağmurlu bir 23 Nisan Bayramı’nın sabah namazı vakitlerinde 1968 Senesinde Dünyaya Geldiği Bilinmektedir.Ebesinin Adı Minadiye Nine,Babasının Süleyman,Annesininki Leyladır.

Babası ,Namı Değer Demirci Süleyman Yirmi Yaşında Vefat Eden en büyük Ağabeyinin Adını Vermek ister yedi Nüfuslu Ailenin en Sonuncu Ferdine ve Ebesi olan Minadiye Ninenin Eşi ve Nahiyenin en Yaşlı Kamili Tevvik Dede Ezanla Birlikte Muhammed Osman der Kulağına.

Osman ; Enbiyanın ,Evliyanın ,Dede Korkutların,Şeyh Ahmet Yesevilerin , Şeyhlerin, Mürşit’lerin,Pirlerin Hikayeleriyle büyütülür.bu sebepten Şiirlerinde ,Mevlana,Yunus,Pir sultan,etkilenmeleri çok belirgin olarak fark edilir.O ,bir Mana Ozanı’ dır deyimi yerindedir.

Ancak O ,aynı Zamanda Bir Başkaldırı Ozanıdır da,Haksızlara Bile Hakkani Duruşuyla Dikkatleri Çekerken,Dönemin Başbakanı Tarafından Dava Açılan Hapis Cezasına Çarptırılan Alp-Eren Ozandır.

Ve Ne Hazindir ki ;Bu sıkıntılı Dönemlerinde Gözüyle Gördüğü Eliyle Tuttuğu Siyasi ve Sanat cenahınca Yalnız Bırakılırken (Sivil Toplum İçindeki ,Hainler,Kahpeler, Kaltaklar ve Yaltakların )Akla Hayale Gelmeyecek İftiraları ,Amerika , İngiltere ve İsrail İşbirlikçilerine Bile PES Dedirtecek Duruma Gelmiştir. Birkaç Dostu Tarafından Terk Edilmemiştir. (Şah ZeMahşer )Osman Öztunç Şu Günlerinde Uydu Yayını Yapan Bir TV De Deli-Dolu Programı yaparak Siyasetten muaf Ancak Siyasete muhalif ,Milli ve Manevi Anlamda Her Zamanki AŞK Adamı duruşuyla Gönülleri Titretmektedir.

O Hiç Siyasetin İçinde Olmadı,Lakin Milli ve Manevi Oluşumun Temsilcisi İddiasında Olan Siyasiler Onu Bırakmak İstemediler.Çünkü Halk İle, Siyasi Kuruluşlar Arasında Muhakkak Bütün İnsanları Sanatı Ve İlahi Hitabetiyle Mıknatıs Gibi Kendine Çeken Bir Köprüye İhtiyaç Duyuluyordu,İşte bu Durum Yalancı ,Talancı ,Dolandırıcı Ve satılmış Zihniyetin , Şah ZeMahşer Osman Öztunç’a Karşı İştahını Kabartıyor onu, Kendi Kurdukları Ağa Düşürme hesabını Yaparak İnsanları Kendi Cehennemlerine Yönlendirmek İstiyorlardı.

(Şah Zemahşer ) Osman Öztunç ,Olanların Farkındaydı Ancak; bu durum Karşısında Bile Bile Lades Demesi Kaçınılmaz Bir Gerçek Halini Almıştı.Çünkü Milli ve Manevi Donanımlı İnsanların Karşısına Artık Onların Direk Nefislerine Hitap Edecek Sanatçılar En Şirin Kisvelerle yalancı Söylemlerle Hazırlamış Büyük Değişim Dönemi Başlatılmıştı

Artık İnsanların Karşısına Büyük Konserler Yaparak Adeta Yalancı Melekleri Çıkartarak Manevi Alemden ,Madde Alemine Doğru Saptırmaların En İvedi Biçimde Stardı Verilmişti.

Rüyasında Üç Ermişlerin Pir Olanı Diğer İki Ermişe Burada ZeMahşer Kimmiş Diye Sorar ,İki Ermiş Birden Osman’a Bakarlar, Pirde Osman’a Döner ,Tebessümle ZeMahşer Der , Osman Rüyasını ,Bektaşi Dedelerinden Olan Kara Ozana Anlatır, Kara Ozanda Allah Mübarek Etsin,Gayrı Adın ZeMahşer’dir Olmuştur Deyerek Sevinir.

Türkiye Cumhuriyetini Milyon Kilometreler Dolaşmış ve Avrupa Ülkelerinin Bir Çoğunda İsmine Münhasır Konserler Vermiştir.Repertuarı Hayli Fazla olan Sanatçının,Sahneleri, Modern Halk Müziği,Dergah Şiirleri ve Sohbet Tarzında Oluşur.

Paris’te Eiffel Kulesi’nde Ezan Okuyan İLK Müslüman Türk Ozandır,Hayatı Tümüyle Hareketlidir,Kavgaları ,Aşkları ,Sazı ve Duruşu Şövalyeleri Kıskandıracak,Cengaverleri imrendirecek Hikayelerle Doludur ,Serbest nesir ,Hece ,Divan ,cinas,ve Protest Tarzların Tümünü Yazım ve Müzikal Anlamda işleyip Eskiyi Bozmadan Modernleştiren Küfürsüz,Riyasız ve Kibirsiz Gerçek Bir Ozandır.

Şeyh Ahmet Yesevi,Mevlana,Yunus,Pir Sultan.Kaygusuz Abdal,Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu,Hüseyin Nihal Atsız,Arif Nihat Asya,Aşık Yaşar Reyhani,Yavuz Bülent Bakiler’in Şiirlerini Besteleyip okurken ,Kendinden Sonraki Genç Sanatçı Arkadaşlarının İlham ve Gayretlerini Arttırmak İçin onların Eserlerinide Seslendiren En Mütevazı Sanatçıdır.

Eserlerini Bir Çok ünlü Sanatçının Rica Minnet İstemelerine Ramen Vermemiş,Genç Seslerin Okuması İçin Tavsiye ve Öğütlerde bulunmuştur.Bunlardan Bazıları Mustafa Uğur.Şemsimah Şener,Benhur,Arif Nazım,Cavit Karabey,Vs.Dir ve albümlerinde Vokalist ve vokal olan seslerin Bazıları İse, Of Aman NALAN,Fusun Tokyürek,Yudum,Ezgi Mert,Erol Köker,Orhan Hakalmaz.Şükrü Alkan'dır.

Yirmi iki Yaşında ,İstanbul’a Albüm Hazırlığı için geldiğinde sanatçı Arif Nazım Vasıtasıyla Akbaş Müzikle Dört Albüm Anlaşması Yapmış, İLK Albüm Hazırlıklarında Arif Nazım Yardımcı Olmuştur.ve Arif Nazımın Konserlerinde Hem Kendini Tanıtma Amaçlı ,şarkılar ,Türküler Söylemiş Hem de Türkiye’nin En Güzel Sesli Sanatçısına Bağlamasıyla Eşlik Etmiştir.
Velhasıl ;Ozan ZeMahşer En güzel Sanatçılar,Aşıklar ve Ozanlar Tarafından Çok Sevilmiş ve aziz Türk milletinede sevdirilmiştir.
Sanatta ,Sazda,Sözde İddialı olmadığını yineleyen ZeMahşer ,Felaket İddaa Sahiplerini Bulur Ayrıca ,Söyleyene Değil Söyletene bakın Ve Aşıkların Aşkını küçümseyip küçülmemeli der.

Evet ,Ozan ZeMahşer’in En Kavgacı şiirinde ,En Kan Kokan Şarkısında Bile Muhteşem Bir Aşk Gizlidir ve o Aşk En Protest Şarkılarında Alenen Belli Olandır Aslında Örneklerle Şöyledirki,

(Üsküdar ) Patlayan Mermi Gülen Kız

Hepsi Masalmış ÜSKÜDAR

(Birader) Dostların vardı senin

Sevdiğin Bir Kız

(Züleyha Kalmıştım) Ben o gün Züleyhadan Yoksulluklar Alırken

(Piskobat Geceler) Nasıl Anlatayım Sana

Sevdiğim Anlat Diyorsun

(Cinayet Var ) Arkadaşlar Gelmediler

Sen gel Sevdiğm

(Gün Doğacak)Sevda Közünü Gül Korur.

(Susmam Ben) Sesim Yoksulluğumdan Dahamı Ağır

Ufkumu Karartan Bıçaksa Güzel

(Ustam) Duymasın Güzellerin gülü Can Birazdan Gideceğimi

Birikmesin Gözlerinde İntihar Yüklü Bulutlar

(Hasretin Düşer) Ellerime Yokluğunun Kelepçesi Vuruldu

Sana Çiçek Veremem Can Ellerim Acıyor Şimdi

(Senin İki Yüzün Var) Gülüm Gülüm Senin İki Yüzün Var

Biri Güler Birinde Hüzün Var

(Leyla) Leyla Çekilen Bir Su

Ben Kahır Kuyusu

Daha Nicesi
Kan Ve Barut Kokan Şarkıların Özündeki Aşkın Sırları Nerede Gizlidir bilinmez Ama ,Ya Yavuzun Atının Ak Yelesinde,Ya da Ömrüne Ömür Can Güzelin Yüreğinde mi Saklıdır Demeli Bilinmez.Şu Bir Gerçektirki Aşktır Onu Bu Hallere Koyan İşte O Aşkın,Başkaldırının,Kavganın Ozanı.O Bir Gönül Adamı.O Asrın ZeMahşeridir.

ZeMahşer Bir Çok Türk Tasavvuf Şeyhlerinin Özel Konuğu OLMUŞ,Onlara Saz Çalmış Şiirler Okumuştur ,Övgülerini Dualarını Almış Ancak Vekillik Makamını O Gönül Sultanlarını İncitmeden, Gönülden Kabul Ederek Eyleme Döndermemiş,Gezerek Gittiği Meclislerde Türkülerle ,Şiirlerle ,Sohbetlerle İrşadda Bulunmuş Vatanın Bölünmez Bütünlüğünün İslam Ahlak Ve Faziletinde Olduğunu Anlatarak ,Turan Ülküsünün Alp-Erenliğinden Ayrılmamıştır.Mürşidi Kamil Olan Zatlara Şemi Babadan,Pir Sultan Abdaldan,Aşık Ömerden, Sümmani Babadan Ve Kendinden Eserler Okumuşturki bu eserlerden bir Örnek,

Şemi Baba

Kimse Hakka Vasıl Olmaz Cümleden Dur Olmadan

Her Gönüle Kan Açılmaz Pak-Ü Pür Nur Olmadan

Sür Çıkar Gayrı Gönülden Ta Tecelli kıla Hak

Padişah Konmaz Saraya Hane Mamur Olmadan

Hub Cemalin Kabesidir Kıldı Aşıklar Tavaf

Yerde Kabe Gökyüzünde Beyti Mamur Olmadan

Mest Olanların Kelamı Kendinden Gelmez Beri

Ya Niçin Söyler Enel Hak Kişi Mansur Olmadan

Mest Olup Meydana Geldim Ta Ezelden Ta Ebed

İçmişem Aşkın Şarabın Ab-ı Engur Olmadan

Ölmeden Evvel Ölüben Sırrına Mazhar Olan

Gördü Onlar Haşr-ı Neşr-i Nefha-i Sur Olmadan

Aşıkn Derdi Çok Amma Sırrın İhzar Eylemez

Söylemesi Terk-i Edep Çünki Destur Olmadan

Bir Acaib Derde Düştü Tutuşur Şemi Müdam

Halka Makbül Olmak İster Hakka Mağfür Olmadan

Usta Malıda Olsa Kendi Eseride ,Mürşidi Kamillerin Yanında Sayıca Çok Söylemez Ancak Bir Söylediğini Bir Kaç kez Hatta Daha Fazla Söylettirildiği Olurdu.

Pir Sultandan Kopamadı,Öyleki O Ulu Ozan’ın Kaderi Gelip ZeMaşer de Vücut Bulmuştu,Ozanların Piri Olan Pir Sultan , Sivas'ın Yıldızeli İlçesinin Banaz Köyündendir, ZeMahşer ise Tokat'ın Çamlıbel Nahiyesindendir, Arada On beş yirmi km ana yol birde Çamlıbel Dağı Vardır ki,

Sivas Ellerinde Sazım Çalınır

Çamlıbeller Bölük Bölük Bölünür

Yardan Ayrılmışım bağrım Delinir

Katip Arzuhalım Yaz Yare Böyle

Diyen ulu Ozan Pir Sultan,Meşhur Meseldirki,Hızır Paşa Tarafından Sivasta Astırılır ve ne İlahi Hikmetdirki, Sivas Mahkemeleri ZeMahşer Osman Öztunç’u da Başbakanın Açtığı Dava İle 1 YIL 2 Ay Hapis Cezasına Çarptırır.Allah'tan İdam cezasının Kaldırıldığı Döneme Denk Gelmiş ve İdam’a Sebep Olunamamıştır.

Koyun Beni Hak Adına Yanayım

Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolundan

Yolumdan Dönüp Mahrummu Kalayım

Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan

Kadılar Müftüler Fetva Yazarsa

İşte Kement İşte Boynum Asarsa

İşte Hançer İşte Başım Keserse

Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan

Sözüyle Mücadele ,Dert, Sıkıntı,Adamı Olan Pir Sultan Adete ZeMahşer’e

Ey Halkım Allahu Ekberde Diril

Hünkar Ali gibi Bir Erde Diril

Öl Ama Öldüğün O Yerde Diril

Diril Küfrün Dine Amanıdır Bu

ZeMahşerim Ülkücüyüm Bilin Lan

Vucudumu Dilim Dilim Dilin Lan

Adımı Soyadımıda Silin Lan

Kanı Kanın Yıkadığı Andır Bu

Cümlelerini, Camiasının İçindeki ve dışındaki İhanet Şebekelerine sarf etmekte İlham Kaynağı Olmuş ve ön açmıştır Hatta

Medet Şahım Bu Şerlinin Şerrinden
Nuru Gözüm İçre Düşen Kan Kaldı
Mayası Adü Şirretin Şerrinden
İntizarda Bu Vakit Bu An Kaldı

Belli Bir Dümen Var Kurulu Tezgah
Yol Değilmiş Tuttuğum Bu Güzergah
Feraset Umduğum Ulu Nazargah
Fitnenin Gözünde Ne Zaman Kaldı

Zalimin Verdiği Zulüm Cihanda
Yaratıldım Bende Kulum Cihanda
Ölümde Var Ölümde Bu Cihanda
Ne Kaldıysa Kalan Hep Yalan Kaldı

ZeMahşerim Delilenme Sus şimdi
Tenin Değil Ruhunda Mapus Şimdi
Dile Gelmeyecek Bu Husus Şimdi
Geriye Bir Dava Bir Talan Kaldı

Diyerek Haleti Ruhiyesiyle Mana Alemine Doğru Şikayette Bulunurken, Madde Aleminide Uyarıcı Olmuştur.

Elbette O Bir Tasavvuf ZeMahşeri dir,Madde İle Mananın Çarpıştığı Yerde Manadan Yana Taraf olmakla Beraber ,Kesin Ve Tavizsiz Tam Bir Duruş Sergileyendir. İşte Bu Sebeplerden ,Öncülerin,yolbaşçıların,Liderlerin Dahi Korkudan Süklüm,Püklüm Kaldığı Zamanlarda ZeMahşer Hiç Bir şey Yapamadıysa Hapislere Girdi Çıktı, İnanç Noktasında,Kendi ve Ve Bu Mazlum Milleti, Hiç Bir Siyasi Kuruluşun Temsil Edemiyeceğini Bildiğinden Oda Mana Aleminin Uluları ile Sohbete Daldı

Sanatçımızın Çıkarmış Olduğu Albümler

ZeMahşer ( Son Albümü )
Can Ciğer
Yolların Sonu / Hapishane
Geri Dönmedi
Susmam Ben
Sessiz Çığlık
Birader / Üzerine Alanın
Kendime Bağırdım
Durmuş’un Türküsü
Eyvah Ağlıyor Babam
Adamım
Yan Çizdim/Mehmedim
Sude isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sude Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Cevapla

Tags
biyografisi, hayati, osman, osman öztunç, osman öztunç biyografi, osman öztunç biyografisi, osman öztunç hakkında, osman öztunç hakkında bilgi, osman öztunç hayatı, osman öztunç kim, osman öztunç kimdir, osman öztunç özgeçmişi, osman öztunç yaşamı, ozan, oztunc, sah, zemahser


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Dilara Öztunç Biyografisi - Dilara Öztunç Hayatı - Dilara Öztunç Kimdir? Okyanus Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 1 07.12.17 09:31
Osman Öztunç Şiirleri Josephine Türk Şairlerin Şiirleri 1 07.12.17 09:30
Osman Öztunç Şarkı Türkü Sözleri Busem Türk Halk Müziği Şarkı Sözleri 42 01.12.17 14:35
Osman Tural Biyografisi - Osman Tural Kimdir - Osman Tural Hayatı -Osman Tural Yaşamı Kartal Siyasetçilerin Hayatı ( Biyografisi ) 0 08.03.11 13:12
Osman Güneş Biyografisi - Osman Güneş Kimdir - Osman Güneş Hayatı -Osman Güneş Yaşamı Kartal Siyasetçilerin Hayatı ( Biyografisi ) 0 08.03.11 12:37


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:53 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2