Brüksel Lahana Salatası Brüksel Lahana Salatası MALZEMELER 2 adet havuç 1 adet kabak 10 adet brüksel lahanası 100 gram tam yağlı tuzlu beyaz peynir 4 adet büyük diş sarmısak Zeytinyağı HAZIRLANIŞI Brüksel lahanaları temizlenir, çok yumuşamayacak şekilde haşlanır. Diğer tarafta havuç ve kabaklar boyuna ince ince (jülyen) kesilir. Tavaya zeytinyağı konulur ve kızdırılır, önce havuçlar atılır, birkaç dakika çevrilir, ardından kabaklar atılır. Çatalla ara sıra yumuşaklıkları kontrol edilir, istenen kıvama gelince, minik parçalara bölünmüş sarmısaklar içine atılır. Haşlanmış brüksel lahanaları ikiye bölünerek tavaya eklenir. Çatalla ezmiş olduğumuz beyaz peynir sebzelerle karıştırılır ve birkaç dakika tahta kaşıkla çevrilerek erimesi sağlanır. Sıcak olarak servis yapılır. Salata, meze veya aperatif olarak yenilebilir.Afiyet olsun… |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:51 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2