Kofana Salatası - Kofana Salatası Tarifi Kofana Salatası http://img52.imageshack.us/img52/7424/kofanasalatas.jpg Malzemeler 500 gr. kofana, 1 adet soğan, 2 adet defne yaprağı, yarım demet maydanoz, 1 çay fincanı zeytinyağı, 1 adet limon suyu, 2 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı kişniş, 3 adet biber turşusu, 1 adet salatalık turşusu, 4 adet taze soğan, 2 diş sarımsak, 2 su bardağı su, 1 çay kaşığı kırmızı biber, yeteri kadar tuz ve biber Yapılışı Kofana balığı*, soğan, defne yaprağı ve maydanozun yarısı ile birlikte suda haşlanır. Balığın eti yumuşak olduğu için pişme süresi de azdır. Pişen balıklar sudan çıkartılır ve hiç kılçığı ayıklanır. Maydanozun geri kalan yarısı ince kıyılır. Bir kaseye zeytinyağı, sirke, limon, karabiber, kırmızı biber, havanda dövülmüş kişniş, kıyılmış maydanoz, kıyılmış biber turşusu, kıyılmış salatalık turşusu, kıyılmış taze soğan, çentilmiş sarımsak, kapari ve tuz konarak iyice karıştırılır. Kofanalar tabağa alınır, üzerine kasedeki karışım dökülür dilenirse yeşil salata eşliğinde servis edilir. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:30 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2