tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > GÖRSEL SANATLAR > Görsel Sanatlar / Dökümanlar / Planlar > Sanatta Görsel Tasarım Öğeleri
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Sanatta Görsel Tasarım Öğeleri Sanatta görsel tasarım ögeleri hakkında bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kişilik Yapılarıyla Renklerin İlişkisi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1477

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 02.11.08, 16:31   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Administrator
 
tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.920
Konular: 3793
Puan Grafiği
Rep Puanı:22454
Rep Gücü:20
RD:tualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 125
207 Mesajına 2.102 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Kişilik Yapılarıyla Renklerin İlişkisi

Kişilik yapılarıyla renklerin ilişkisi
Mor :
Sanatçıların ve yazarların yaratıcılık ve özgürlük simgesi olan bu renge yaygın bir yatkınlığı olmasına karşın, bu kesimin dışında kalanlar çok az kullanmaktadır. Mor genellikle değişik gerilimlerin, duygusal bozuklukların göstergesidir.
Kahverengi :
İnsanoğlunun ilk evi olan tahtanın rengi. Bu rengi sevenlerin tipik özelliği her şeyin mükemmel olmasını istemeleri. Ayrıca ruhsal direnç gücü, baş kaldırma, karşı çıkma, sevimsiz ve olumsuz duygular anlamlarını da taşır. Uyumsuz çocuklarca çok sevilen bir renktir. Bir anlamda anal döneminin kirliliğini ve pisliğini simgeler. Çocuklarda "çirkin halıyı" çizmek için kullanılan renklerden biri kahverengi (%84) ötekide mordur(%64).
Mavi :
Sarı ile birlikte mavi insanlık tarihinin en eski rengidir. Genellikle yıldızları, geceyi, insan sıcaklığını, kalıcı ve derin duyguları, düşünceyi ve dinlenmeyi simgeler. Akıl yaşı denilen çağdaki ruhsal olgunluğa varmış çocukların ve büyüklerin en çok seçtikleri renktir. Mavi, duygusallığın düzenli olduğunu gösterir. Derinlik etkisi nedeniyle bu rengin dinlendirici bir etkisi vardır. Mavi, soyut düşünebilmelerinin, akılcılığının kendini denetleme yetkisinin anlatımıdır. Çok açık mavi, hiçbir şeyden etkilenmezliğin, kayıtsızlığının belirtisi, siyaha yakın koyu mavi de üzüntü belirtisidir. Halıda soyluluğu simgeler.
Mor, kahverengi ve mavi eğer öteki renkler az sayıda ise "itilmiş, bastırılmış ruhsal işlevlerin" varlığını, eğer öteki renkler çok sayıda iseler buna ilişkin savunma düzeninin güçsüzlüğünü ve duygusal açıdan olgun olmayışı gösterir.
Ayrıca giyside mavi, sosyal bir kişiliğin göstergesidir. Çevreye uyumu anımsatır.Mavi giyenlerin ciddi ve iyi bir insan oldukları imajı yaygındır. Mavi yatak odası, banyo ve çalışma odası için ideal bir renktir. Sinir sistemi bozukluğuna da birebirdir. Bu nedenle, sıkıntılı olduğunuz zaman denizi yada gölü seyrederek yatışmamız, sakinleşmemiz söz konusu olabilir.
Kırmızı :
Mavinin zıttı olup hareketi ve hızı simgeler. Çabuk heyecanlanma etkilenebilirlik, içgüdüsel itilimler, coşkulu ve sinirli davranış, yaşam tutkusu ve coşkusu anlamlarını taşır. Küçük çocukların önceleri beğendikleri kırmızı, sonraları saldırganlık ve düşmanlık duygularını açıklar. Kırmızı sevenler duyguları yoğun yaşayan kişilerdir. Aşırı kırmızı, sevgisiz kişide aynı zamanda despotik bir yan ve sinirli bir kişilik göstergesi de olabilmektedir.
Başkalarının dikkatini çekmek isteyenler kırmızı renkli elbise giyerler. Kendimizi yorgun ve bitik hissettiğimiz zaman üzerimize kırmızı bir şeyler giymemizde yarar var. Ne var ki bu konuda aşırılığa kaçmamak gerekir. Çünkü yoğun kırmızı, yorgunluğu artırıp sinir sistemini daha da yıpratabilir. Kırmızının evde kullanıldığı ideal orda yatak odasıdır. Diskotek ve Fast Food Lokantalarda da genellikle bu renk kullanılıyor. Yemek masasını kırmızı bir çiçekle yada kırmızı peçelerle süslemek de atmosferi daha sıcak hale getirebilir. Ayrıca kırmızı renk, halıda zenginliği, mutluluğu ve coşkuyu simgeler.
Yeşil :
Toplum severlik, duyarlık, dikkat, konsantrasyonk ve başkalarını kontrol etme yeteneğine sahiptir. Koyu yeşil kişinin süper denetimini, açık yeşil ise kişinin dışa dönük eğilimini boş vermişliğini simgeliyor.
Yeşil dekorasyonda "aman benim yanımdan uzak dur" mesajını veriyor. Bu nedenle, genellikle stüdyolarda ve çalışma odasında zaman yiyicileri uzaklaştırmak için yeşil renk kullanılıyor. Ayrıca yeşil renk halıda cenneti simgeler.
Siyah :
İşte varoluş sisteminin ve gençlik başkaldırısının tipik rengi. Ketlemeyi, korkuyu, kaygıyı, çöküntüyü, tiksinmeyi anlatır. Siyah sinir hastalıklarını, ergenliğe ilişkin bozuklukların rengidir.
Korku ve umutsuzluğun yanı sıra, ölümü de çağrıştırıyor. Siyah seromani ve tören giysisi haline dönüşebiliyor. Ölçülü kullanıldığı zaman siyah, dekorasyonda belli bir zarafetin işaretidir. Çirkin halıyı siyahla çizen çocukların oranı %92'dir. Siyah renk halıcılıkta, yaşam sıkıntılarından arınmayı simgeler.
Doğrudan doğruya boşaltılmayan, daha duygusal bir dışa dönüşlük, sıcak, sakin bir davranış, değer biçmede aşkınlık, kıyıcılık, can yakıcılık, kendini çevreye ve evrene yansıtma, rahat ve mutlu bir ruh anlamlarını simgeler.
Sarı :
Güneşin rengi, sarı umudun, ilginin, iyimserliğin ve evrensel aşkın rengi. Bu rengi seven insanlar,. Genellikle herkesle konuşmasını seven, bir kültür hazinesine sahip sosyal tiplerdir. Ruhsal bozukluğu olanlar bu rengi iterler. Elbisede sarı rengi tercih edenler, iyimser ve neşeli kişilerdir. Sarı salon ve mutfak dekorasyonunda rahatlıkla kullanılabilir. Sarı renk masa örtüsü üzerinde yenen yemeğin daha neşeli bir atmosferde geçtiği psikologlarca söyleniyor. Sarı renk halıda kötülük ve hastalıklardan korunmayı simgeler.
Pembe :
Kadınlık simgesidir, incelik duygusu uyandırır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
TUALİM



Tualimforum kurallarını okuyunuz Lütfen.
Forum kullanımı hakkında bilgi için TIKLAYINIZ%TIKLAYINIZ.
Soru ve sorunlarınızı BURADAN bize yazabilirsiniz.
Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır.
Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir.
tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
kisilik, renklerin, yapilariyla, İliskisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Glokom-Baş Ağrısı İlişkisi Fenci Göz Hastalıkları 0 17.12.09 18:28
Glokom ve Göz içi Basıncı İlişkisi Fenci Göz Hastalıkları 0 17.12.09 18:17
Dil ve Kültür İlişkisi SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 11.12.09 16:23
Renklerin Sürekliliği tualim Sanatta Görsel Tasarım Öğeleri 0 02.11.08 16:14
Renklerin Dili tualim Sanatta Görsel Tasarım Öğeleri 0 02.11.08 04:00


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:18 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2