|
| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Matematik - Geometri Matematik ödevleri,Geometri ödevleri... |
| ||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler |
| | #2 (permalink) |
| Moderator ![]() ![]() ![]() Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149 Rep Puanı:16317 Rep Gücü:20 RD: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ettiği Teşekkür: 54 889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi : | 4. Düzgün Çokgenin Alanı a. n kenarlı düzgün çokgenin bir kenarı a ve içteğet yarıçapı r ise alanı ![]() ![]() b.n kenarlı bir düzgün çokgende bir kenarı gören merkez açı (Bu açı aynı zamanda dış açıdır) ve çevrel çemberin yarıçapı R ise çokgenin alanı![]()
![]()
![]() ![]() 2. Bir dörtgende karşı iki açının açıortayları arasındaki dar açının ölçüsü diğer iki açının ölçüleri farkının mutlak değerinin yarısına eşittir. ![]() 3. Köşegenleri ve köşegenlerinin arasındaki açısının ölçüsübilinen dörtgenin alanı; ABCD dörtgeninde [AC] ve [BD] köşegen uzunlukları ile a biliniyor ![]()
![]()
![]() ![]() 4. Köşegenleri ve köşegenlerinin arasındaki açısının ölçüsü bilinen içbükey dörtgenin alanı; [AC] ve [BD] köşegenleri ile köşegen doğruları arasındaki a biliniyor ise ABCD içbükey dörtgeninin alanı; ![]() ![]() --------------Tualimforum İmzam-------------- |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Moderator ![]() ![]() ![]() Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149 Rep Puanı:16317 Rep Gücü:20 RD: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ettiği Teşekkür: 54 889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi : | 5. Köşegenleri dik kesişen dörtgenlerin kenarları arasındaki bağıntı; ABCD dörtgeninde [AC] ^ [BD] Köşegenleri dik olan dörtgenlerin karşılıklı kenarlarının kareleri toplamı eşittir.
![]() 6. Dörtgenlerde köşegenlerin ayırdığı alanlar; ABE ve ADE üçgenlerinin yükseklikleri eşit olduğundan alanlarının oranı tabanlarının oranına eşittir.![]() 7. Dörtgenlerde kenarların orta noktalarının birleştirilmesiyle oluşan paralelkenar; ABCD dörtgeninde kenarların orta noktaları birleştirilerek oluşan KLMN dörtgeni paralelkenardır. Paralelkenarın alanı dörtgenin alanının yarısına eşittir. [KL] // [BD] // [MN] ve |KL| = |MN| = ![]() [LM] // [AC] // [KN] ve |LM| = |KN| = ![]()
![]() ![]() --------------Tualimforum İmzam-------------- |
| | |
![]() |
| Tags |
| cokgenler |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
| Çokgenler | SERDEM | Matematik - Geometri | 0 | 08.08.08 16:53 |