tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Siyasetçilerin Hayatı ( Biyografisi ) (http://www.tualimforum.com/siyasetcilerin-hayati-biyografisi/)
-   -   Ahmet Kahraman Biyografisi - Ahmet Kahraman Kimdir - Ahmet Kahraman Hayatı (http://www.tualimforum.com/siyasetcilerin-hayati-biyografisi/68049-ahmet-kahraman-biyografisi-ahmet-kahraman-kimdir-ahmet-kahraman-hayati.html)

Kartal 08.03.11 12:28

Ahmet Kahraman Biyografisi - Ahmet Kahraman Kimdir - Ahmet Kahraman Hayatı
 
Ahmet Kahraman Biyografisi - Ahmet Kahraman Kimdir - Ahmet Kahraman Hayatı

1955 yılında İzmir ilinin Menemen ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Kahraman, Selanik'teki Atatürk Evi'nde bulunan şeref defterine yazdığı ifadelerle Başbakan Erdoğan'a hakaret eden Fethi Dördüncü'yü 10 bin YTL tazminata mahkûmetmişti. Gazeteci Tuncay Özkan'ın sunduğu Politika Durağı adlı programda Başbakan'a hakaret edildiği iddiasıyla açılan davayı ise reddetmişti.

1980 yılında Lice Hâkim yardımcısı olarak göreve başlamış olup, sırasıyla Kelkit Hâkim yardımcısı, Gümüşhane Cumhuriyet Savcı yardımcısı, Batman Cumhuriyet Savcısı ve Mustafakemalpaşa hâkimi olarak görev yaptıktan sonra, 1990 yılında Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü ve Hukuk İşleri Genel Müdürlüğünde Tetkik Hâkimi, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcılığı, 2000 yılında Ankara Hâkimliği, 12.02-18.07.2008 tarihleri arasında Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

18.07.2008 tarihinden itibaren Adalet Bakanlığı Müsteşarlık görevine atandı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Hukuk fakültesinden 1978'de mezun oldu. 1980 yılında Lice hâkim yardımcısı olarak göreve başladı, savcılık ve hakimlik yaptı. 1990 yılından itibaren Adalet Bakanlığı'nınhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgbirimlerinde tetkik hakimi, daire başkanı ve genel müdür yardımcılığı yapan Kahraman, 2000 yılında Ankara hâkimliğine atandı.

Şubat 2008'den itibaren müsteşar yardımcılığına tayin edildi. Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesi yargıçlığıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpggörevinde bulunan Ahmet Kahraman, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açtığı tazminat davalarına da baktı.

Kahraman, Selanik'teki Atatürk Evi'nde bulunan şeref defterine yazdığı ifadelerle Başbakan Erdoğan'a hakaret eden Fethi Dördüncü'yü 10 bin YTL tazminata mahkûmhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgetmişti. Gazeteci Tuncay Özkan'ın sunduğu Politika Durağı adlı programda Başbakan'a hakaret edildiği iddiasıyla açılan davayı ise reddetmişti.

Resmî Gazete'nin 19 Temmuz 2008 tarihli sayısında yer alan atama kararnamesine göre, Fahri Kasırga'danhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgboşalan müsteşarlığa Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Kahraman getirilmişti.

Not: İnternetten alıntıdır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:08 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2