tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Siyasetçilerin Hayatı ( Biyografisi ) (http://www.tualimforum.com/siyasetcilerin-hayati-biyografisi/)
-   -   Prof. Dr. Özcan Yeniçeri Biyografisi - Prof. Dr. Özcan Yeniçeri Kimdir (http://www.tualimforum.com/siyasetcilerin-hayati-biyografisi/68339-prof-dr-ozcan-yeniceri-biyografisi-prof-dr-ozcan-yeniceri-kimdir.html)

Kartal 14.03.11 17:21

Prof. Dr. Özcan Yeniçeri Biyografisi - Prof. Dr. Özcan Yeniçeri Kimdir
 
Prof. Dr. Özcan Yeniçeri Biyografisi - Prof. Dr. Özcan Yeniçeri Kimdir - Özcan Yeniçeri Hayatı

1954 yılında Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde doğdu. İlk ve orta tahsilini Gümüşhane'de, yüksek tahsilini Ankara'da tamamladı. 1987 yılında Uludağ üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yüksek Lisansını tamamladı. 1991 yılında ise Erciyes üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yönetim Organizasyon dalında "örgütlerde çatışma ve Yabancılaşmanın önlenmesinde Yönetime Katılmanın Rolü" adlı tezinin kabul edilmesiyle de doktor unvanını aldı. 1998 yılında doçent, 2004 yılında da profesör oldu.

Prof.Dr. Özcan Yeniçeri, Niğde Üniversitesi'nde çeşitli aralıklarla Kamu Yönetimi Bölüm Başkanlığı, Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü yaptı.

1999 yılında Kazakistan'daki Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde görev aldı. Bu üniversitede "Uluslararası İlişkiler Bölümü" nü kurdu ve bir yıl süreyle de başkanlığını yaptı. 2004 yılında AYSAM (Ahmet Yesevi Stratejik Araştırmalar Merkezi) Başkanlığına getirildi. İki yıl bu görevi yapmış olup halen Niğdehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgüniversitesindeki görevine devam etmektedir. Prof. Dr. Özcan Yeniçeri halen 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Milli Güvenlik Stratejileri Merkezi Başkanlığı görevini de yürütmektedir.

Prof. Dr. Özcan Yeniçeri'nin yazdığı eserlerden bazıları şunlardır:

Yeniden Türkleşmek, Örgütsel Değişmenin Yönetimi, Küreselleşme Karşısında Milliyetçilik ve Kimlik, Küresel Kıskaç ve Türkçülük, Milli Bilinç Nasıl Kırılır?, Türkiye'ye Yönelik Psikolojik Operasyonlar, Yozlaşmaya ve Yabancılaşmayahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgKarşı İtirazlar, Bilgi Yönetim Stratejileri ve Girişimcilik, İtirazlar, Bugünden Yarına Türk Dünyasına Stratejik Bakış, Yönetimde Yeni Yaklaşımlar, Ölüler Nefes Almaz (Roman), Dokunanlar / Yürek Sızlatan Yazılar, Örgütlerde Çatışma ve Yabancılaşma Yönetimi Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, 2003 yılı "Prof. Dr. Osman Turan Kültür Araştırmaları" ödülünü almıştır.

Not: İnternetten alıntıdır.

Pelince 10.10.15 12:29

Prof. Dr. Özcan Yeniçeri Biyografisi - Prof. Dr. Özcan Yeniçeri Kimdir - Özcan Yeniçe
 
Prof. Dr. Özcan Yeniçeri Biyografisi - Prof. Dr. Özcan Yeniçeri Kimdir - Özcan Yeniçeri Hayatı

Teşekkürler.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:22 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2