![]() |
Amerikan Sosu Malzemeler Süre Zorluk Kişi 10 adet canlı kerevides 30dk *** 4 1 kahve fincanı rafine yağı 1 çorba kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı konyak 2 şer çorba kaşığı soğan,havuç,kereviz(ince kıyılmış) 2çorba kaşığı tepeleme dolu domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 5 su bardağı balık suyu baharat ::::yapılışı::::: · Kerevidesleri canlı olarak bir tahtanın üzerinde ince ince dilimleyiniz. · · Rafine yağını dibi düz bir tencereye kouyp kızdırınız. · · Kerevideslere tereyağı ilave ediniz. · · Ağaç bir spatula ile karıştırarak 2 dk. kavurunuz. · · Konyağı ilave edip alevlendiriniz.Alev sönünce hemen sebzeleri ilave ederek tekrar karıştırınız. · · 2-3 dakika kavurunuz. · · Sonra balık suyunu,baharat torbasını ilave ederek orta ateşte devamlı ağır ağır spatula ile karıştırarak kaynatıp 20 dakika pişiriniz. · · Pişme müddetince üzerinde toplanacak köpük ve yağları dikkatlice bir kevgir veya bir kepçeyle bastırarak süzdürünüz. · · Sonra sosu temiz bir tülbentten dikkatlice ve tamamen süzdürüp lüzumlu ise hemen ,değilse soğutarak buzdolabında saklayınız. · · İstediğiniz zaman ve istediğiniz miktarda ısıtıp kullanınız. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:33 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2