tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Sürüngenler (http://www.tualimforum.com/surungenler/)
-   -   Kral Kobra (Ophiophagus hannah)-Kral Kobra Hakkında Genel Bilgi (http://www.tualimforum.com/surungenler/44919-kral-kobra-ophiophagus-hannah-kral-kobra-hakkinda-genel-bilgi.html)

Fenci 05.05.10 14:37

Kral Kobra (Ophiophagus hannah)-Kral Kobra Hakkında Genel Bilgi
 
Kral Kobra (Ophiophagus hannah)-Kral Kobra Hakkında Genel Bilgi

Kral kobra (Ophiophagus hannah, Naja bungarus olarak da bilinir), dünyanın en uzun Myanmar'da kral kobralar sıklıkla kadın yılan oynatıcıları tarfından kullanılır. Oynatıcılar genellikle içinde yılan zehrinin de bulunduğu mürekkeple üç piktogramlı dövme yaptırırlar (bu batıl inanca göre dövme oynatıcıyı yılana karşıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgkorur). Gösterinin sonunda oynatıcı yılanı başının üstünden öper.

Üreme

Kral kobra yaklaşık olarak dört yaşına geldiğinde üremeye başlar. Çiftleşme mevsimi Ocak ayıdır. Erkekhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgkral kobralar, birbirleriyle güreşerek dik bir şekilde durmaya çalışırlar. Diğerinin başını yerde tutmayı başaran yılan bu törensel savaşın galibi olur. Bu mücadelenin maksadı çiftleşme ve bölgesel haklarınhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgegemenliğine sahip olmaktır. Kral kobralar her yıl çiftleşir. Erkek yılan vücudunu dişinin üzerinde kaydırıp onu cinsel birleşme için ayartır. Dişi yılan spermleri depolayabilir, bu durumda iki üç sene boyunca yeniden çiftleşmesi gerekmez.


Yumurtlamadan önce dişi, dalları, dökülmüş yaprakları ve benzer bitkileri bir araya getirerek yumurtaları için bir yuva inşa eder. Kral kobra bilindiği kadarıyla yuva yapan tek yılandır. Sonuçta yuva basit bir küme veya alt bölümünde dişi ve ellihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgyumurtanın yer aldığı ve üst bölümde yığının yer aldığı ayrıntılı iki sıralı bir yapıdan oluşabilir. Dişi kuluçka dönemi boyunca 60, 80 gün kadar yuva üzerinde kalır, erkek de yavrular ortaya çıkıncaya kadar yuva etrafında kalmaya devam eder. Yeni doğmuş yavrular 45, 50 cmhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpguzunluğundadır ve siyah, beyaz şeritlere sahip olur.. Yavruların zehirleri erişkin bir kobranınki kadar güçlüdür.

Goeben 23.01.15 20:41

--->: Kral Kobra (Ophiophagus hannah)-Kral Kobra Hakkında Genel Bilgi
 
Kral Kobra (Ophiophagus hannah)-Kral Kobra Hakkında Genel Bilgi

Teşekkürler.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:38 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2