tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Takı Modelleri ve Takı Tasarım (http://www.tualimforum.com/taki-modelleri-ve-taki-tasarim/)
-   -   Siyahla beyazın aşkı (http://www.tualimforum.com/taki-modelleri-ve-taki-tasarim/12403-siyahla-beyazin-aski.html)

Berfin 18.08.08 06:25

Siyahla beyazın aşkı
 
Uygulama:
1- 40 cm boyunda 8 adet siyah ip kesin. İpleri birleştirip 5 cm pay bırakıp uçlarına bir düğüm atın. Fazlalıkları keserek iplikleri ikiye ayırın. İplik düğümünü çivi başlığının altına, oradan da tahta makaraya yerleştirin. 25 cm'lik bir payı bırakarak karşı uca geçin. Aynı işlemi diğer uçtaki tahta makaraya da uygulayın. İpliklerin gerginliğini tahta makaraları çevirerek ayarlayın. Kürdan kullanarak, tüm iplikleri boncuk dokuma tezgahının sağ ve sol halkalarına karşılıklı olarak yerleştirin. Dizilmiş ipliklerin gerginliğini tekrar kontrol edin.
2- 90 cm boyunda siyah naylon ipi tek olarak kesin ve ipliği boncuk iğnesine geçirin. Tezgaha gerdiğiniz ipliklerden ilkinin üzerine düğümleyin. Boncuk dokuma tezgahındaki tüm çalışmalarda Çekoslovak kum boncuğu ile çalışılmalı. Çünkü boncuklar aynı boyda olmalı. Tasmanın dokuma şablonunu önünüze alın ve şablondaki renkleri takip ederek boncukları ipe dizin (İlk sıra 7 adet siyah Çekoslovak kum boncuğu). İplikteki boncukları son ipliğe doğru iplerin üzerine yatırın. En son sıradaki 1. ipliğin altından iğneyi geçirip, iğnenin ucunu 1. ve 2. iplik arasına çıkarın. İğneye şablona göre en son sırada olan boncuğu alın (siyah boncuğu) ve iğneyi 2. ipliğin altından 2. boncuğu almak için tekrar yukarıya çıkartın (2. ve 3. ipliğin arasından). Bu işlemi en son boncukta iğneye alınana dek tekrarlayın. Tam bu aşama da bir püf noktası vardır. Ancak iğnenin ucunu ilk ipliğin altından yukarıya çıkardıktan sonra şablonun ikinci sırasındaki boncukları iğneye alabilirsiniz. Böylece boncuklar ilk ve son ipliğin arasına sıkışmış olurlar. Bu işlemi her sıra başlangıcında yapmalısınız. Her sıra tamamlandığında ise boncukları düzeltmeli ve sıkı olmasını sağlamalısınız.
3- Aynı işlemlere şablondaki desen ve renkler tamamlanıncaya kadar devam edin. İplik bittiği zaman ise düğümü naylon ipin ucunu çakmakla yakarak sabitlemelisiniz. Şablondaki tüm boncuklar dokunduktan sonra uçlarda azaltmaya gidin. 7 siyah boncuktan sonra 5 siyah boncuğa geçmek için 1. sıradaki siyah boncuğun içinden geçerek, 2. sıradaki ipliğin altından geçerek ve tekrar yukarı çıkarak iğneye 5 adet siyah boncuk alarak işleme devam edin. Bu sefer sondan ikinci ve 3. ipliğin arasından çıkıp iğneye 5. siyah boncuğu almalısınız. Tekrar başa dönüldüğünde bu azaltmayı 3 siyah boncukla yapın ve en son olarak 1 siyah boncukla sonlandırın. Aynı işlemi diğer ucada uygulayın.

Malzemeler:
* Beyaz Çekoslovak kum boncuğu
* Siyah Çekoslovak kum boncuğu
* Siyah 3 katlı naylon iplik
* Crafsty Boncuk iğnesi Craftsy Boncuk dokuma tezgahı
* Kürdan
* Dokuma şablonu
* Makas
* Halka
* Klips
* Çakmak

Kaynak:sabah.com.tr


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:28 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2