tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Tam Oyun Çözümleri (http://www.tualimforum.com/tam-oyun-cozumleri/)
-   -   Tomb Raider Chronicles (http://www.tualimforum.com/tam-oyun-cozumleri/43228-tomb-raider-chronicles.html)

Okyanus 02.02.10 19:22

Tomb Raider Chronicles
 
Tomb Raider Chronicles

Tomb Raider Chronicles Tam Çözümü - çöz - Tomb Raider Chronicles oyun çözümleri


Şu ana kadar hazırlanmış en geniş ve ayrıntılı Türkçe Tomb Raider Chronicles çözümüne hoş geldiniz Gülümseme Tam Çözümde takıldığınız yerleri minimuma indirmek için çözümü kelimesi kelimesine takip etmeyin. Yani örnek vermek gerekirse, eğer "sağa dönüp mavi kapıyı bulun" gibi bir cümle ile karşılaşırsanız ve sağa döndüğünüz halde mavi kapıyı bulamamışsanız, bir de sol tarafı deneyin. Ne de olsa soldan gidince oyun takılmıyor. Sadece o mavi kapıyı bulun ;o) O halde başlayalım...


BÖLÜM 1: STREETS OF ROME
Secret Sayısı: 3

Soldaki "Opera Backstage" odasına girin. Bu odadaki training'leri denerken bir havuzun bulunduğu yere geleceksiniz. Sudan yüzüp ilerleyince yüzeye çıkabileceğiniz diğer bir havuza ulaşacaksınız. Burada iki çıkış var: Su seviyesinde bir kapı ve dipteki bir açıklık. Açıklıktan geçin ve tüneli izleyerek küçük bir odaya ulaşın. Burada sudan çıkın. Bu odada revolver kurşunları, shotgun mermileri ve büyük bir sağlık paketi bulabilirsiniz. Tüneli izleyip az önceki havuza dönün. Sudan dışarı çıkıp koridora ulaşın. İlerleyince odanın üzerindeki çıkıntıya ulaşacaksınız. Soldaki yoldan ilerleyin. Odada, sağ köşedeki siyah rafları itince oyunun ilk secret'ına ulaşacaksınız (secret #1). Oyuna başladığınız yere dönün. Sağa ilerleyip dar sokağa ulaşın. Çeşmenin bulunduğu açık avluya ulaştığınız zaman bir doberman size saldıracak. Sokağı sağa doğru takip edin. İleride, duvarda bir delik göreceksiniz. Buradaki kolu çekin.

Çeşmenin bulunduğu yere dönün, sokakta lambaların bulunduğu sola dönün ve bu yolu sokağa kadar takip edin. Sağa dönün. İleride bir kapı göreceksiniz. Az önceki kolu çektiğimizde açılan kapı bu. İlerleyip diğer kolu da çekin. Bu sırada yarasalar görünecek. Bunları öldüremiyorsunuz. Bu yüzden geri doğru kaçın veya gitmelerini bekleyin. Arched Balcony'e çıkmanızı sağlayan bir bloğun ortaya çıkmış olduğunu göreceksiniz. Buradan ilerleyip balkona çıkın. Üç pencereli yere gelince üçüncü pencereden tırmanın ve diğer tarafa atladıktan sonra ilk sola girin. Yukarı tırmanıp Golden Key'i alın. Geri dönüp bu yolun sonuna gelin ve soldan ilerleyin. Ara demodan sonra, balkona ulaşınca Golden Key'i yerleştirmeniz gereken yerde kullanın ve çeşmenin oradaki kapıyı açın. Aşağıya inip az önce açtığınız kapıdan dikkatlice ilerleyin. Larson diğer odadaki balkonda sizi bekliyor. Köşeyi dönüp ateş açın. O kaçınca ilerleyip Larson'ın az önce durduğu yere gelin. Önce sol aşağı rampadan içinde kutular olan odaya inin. Burada Garden Key'i bulacaksınız. Yola dönüp soldan yukarı çıkın. Larson yine size ateş açacak. Siz de ona ateş edin. İpi kullanarak karşıdaki balkona ulaşın. Aşağı inin ve, eğer isterseniz, düğmeyi kullanarak çeşmenin oradaki bir kapıyı açın (Bunu yapmanız gerekmiyor). Şimdi sağ tarafta kapısı olan bahçenin bulunduğu geniş sokaktaki kapıya yönelin. Burası Garden Key'i kullanacağınız yer.

Ama daha önce diğerini de bulmamız gerekiyor. Sağa, sokağın sonuna gidin ve küçük, kare kapıdan ilerleyin. Yol üzerindeki revolver kurşunlarını alarak ilerleyip soldaki küçük odaya girin. Kilitli tahta kapıyı aklınızda tutun. Burası ikinci secret'ın bulunduğu yer. Daha sonra döneceğiz buraya. Üst kata çıkın. Yerden Revolver'ı aldığınızdan emin olun. Rampanın en üstünde, düğmeye basıp mavi kapıyı açın. Şarap fıçıları bulunan küçük odada soldaki zeminde Laser Sight'ı bulacaksınız. Ayrıca sağ tarafta asma kilitli kapı bulunuyor. Revolver'ı Laser Sight ile birleştirip asma kilite ateş edin. Açılan kapıdan geçip ikinci Garden Key'i alın. Fareler üzerinize saldıracak. En iyisi hemen kaçmak. Az önceki geniş sokağın sonuna gidip soldaki kapıdan geçin. Buradaki kapıyı açmak için Garden Key'lerinizi kullanın.

Ara demodan sonra arkada, sağ köşedeki kapıdan geçin. Yolu yukarıya takip edip çan kulesine ulaşın. Demo bittikten sonra görebileceğiniz gibi burada üç kapı bulunuyor. Biri üst solda, diğeri en üstte ortada, sonuncusu da en aşağıda ortada. Yine Laser Sight ve Revolver'ı birleştirip çana ateş edin. Bunu yaptığınızda binanın sol tarafındaki kapı açılacak. İçeri girmeden önce secret için geri dönelim. Geldiğiniz rampadan aşağı inin, bahçeden çıkıp sağa dönün. Sokağın sonuna gidin ve daha önce revolver'ı bulduğunuz yere açılan kapıdan geçin. Az önce size aklınızda tutun dediğim kilitli tahta kapı artık açılmış durumda. Bir Doberman'ın saldırısına uğrayacaksınız. Onu öldürün. İçeri girip büyük sağlığı ve raftaki Golden Rose'u alın (secret #2). Şimdi çan kulesine geri dönebilirsiniz. Kulede, az önce çana ateş ettiğiniz zaman açılan kapıdan geçin. Yarıktan karşıya atlayıp diğer binaya ulaşın. Size saldıran yarasalara aldırmayarak duvarda bulunan oyuktaki kolu kullanarak binanın üstteki kapısını açın. Yarıktan atlayıp geri dönün. Ve az önce açmış olduğunuz kapıdan geçin.

Burada, kaidenin üzerinde iki tane kuzgun göreceksiniz. Arka sol köşedeki kapıdan geçin. Buradaki düğmeyi basarak kuzgun heykelini parçalayın. Bunu yaptığınızda bir güvercin ortaya çıkacak. Bu güvercinin yanına gidip ayakta durun ve Action tuşunu kullanıp onu döndürün. Bunu yatığınızda bir kapı açılacak. Diğer köşedeki kapıdan geçip yolu takip edin ve çıkıntıya ulaşın. Sağa dönüp aşağı sarkın. Diğer çıkıntıyı tutana kadar sağa doğru gidin. Üstteki tuzağı geçince yukarı tırmanın ve düğmeye basarak ikinci kuzgunu da güvercine çevirin. Zemine atlayın ve ikinci güvercini de döndürün. Bu sayede binanın dışındaki kapıyı açmış olacaksınız. Binadan çıkmadan önce sağa dönüp daha önce zili vurduğunuzda açılan kapından geçin. İlerideki dar geçite atlayın. Buradaki rafları araştırıp küçük sağlığı ve Golden Rose'u alın (secret #3). Binaya geri dönün. Binanın merkezine gelip Saturn Stone'u alın. Dışarı çıkınca ilk bölüm bitecek.


BÖLÜM 2: TRAJAN'S MARKETS
Secret Sayısı: 3

Sokağın her iki tarafındaki ilk iki odaya da girin. Her birinde çeşitli araçlar bulacaksınız. Bir tanesinde ise küçük bir kutu var. Kutuya ateş edip içinden çıkan Laser Sight'ı alın (eğer zaten varsa sorun yok). Ayrıca bir de Crowbar bulmanız gerek. Bunu da alın. Sokağı aşağı doğru takip edin. Buralarda üstünde "Pericolo" yazan bir tabelanın olduğu bir kapı göreceksiniz. Buraya henüz giremiyoruz. Sokağın daha ilerisinde ise bazı demir çubuklarla kapatılmış kapılar göreceksiniz. Bu kapılar da henüz açılmıyor. Ama geri döneceğiz. Şimdi, Crowbar'ı kullanarak "Pericolo" tabelasının tam karşısında bulunan metal kapıyı açın. İçeri girip kutuya ateş edin ve küçük sağlığı alın. Yapı iskelesinden tırmanın. Demir çubuklu pencereye doğru dönün. Çıkıntının köşesinden zıplayarak kenara tutunun ve yukarı çıkın. Küçük sağlığı alın ve çıkıntıya geri dönün. İpi kullanarak odanın diğer tarafına geçin. Eşikten tırmanın ve metal yolu geçin. Sağa dönüp çıkıntıya zıplayın. Burada iken, öndeki metal çıkıntıya zıplayın. Sağa dönüp koşarak karşıya zıplayıp eşiğe tutunun ve buradaki shotgun mermilerini alın.

Metal çıkıntıya geri dönün. Diğer odaya düşün. Çakmakları ve revolver mermilerini alın. Kömür yığınının üzerine çıkıp köşedeki kare çıkıntıya zıplayın. Diğer odaya girin. Çıkıntıdan aşağı inin ve çeşitli kapılar bulunan alana ulaşın. Buradaki kapılardan bazıları demir çubuklarla kapanmış. Kare sütunlara dayanmış üç kare çıkıntıyı aklınıza not edin. Ortadaki kapının sağındaki kare sütunun arkasında bulunan merdiveni bulun. Merdivenin üzerinde iken, soldaki köşeye tırmanın ve kayarak çıkıntının düz kısmına ulaşın. Sağa dönün (merdiven Lara'nın solunda kalacak) ve karşıdaki çıkıntıya zıplayın. Sütunun etrafında zıplayarak küçük kare çıkıntıya ulaşın ve ilk ip odasına girin. İpi çekin ve mekanizmayı harekete geçirin. Bu işlemi üç defa yapın. Ara demodan sonra buradan çıkıp merdivenin yakınlarındaki, ortada bulunan çıkıntıya zıplayın. Pencerenin eşiğine doğru zıplayın ve havada iken Action tuşuna basın. Uzi şarjörlerini alın. Alana doğru dönün ve sağa doğru zıplayarak üçüncü çıkıntıya ulaşın. Buradan da ikinci ip odasına ulaşın ve ipi bir defa çekin [Ara Demo]. İkinci ipi çektiğiniz zaman aşağıda bir de kapı açıldı. Burası secret #4'e gidiyor. Şimdi ipi tekrar çekin ve kapıyı kapatın.

İpi tekrar çekip kapıyı tekrar açın. Zemine inin ve alana gidip az önce açtığınız kapıdan aşağı düşün. Golden Rose'u (secret #4) ve diğer eşyaları alın. Yukarı tırmanın. Açık alana ulaşın ve ortadaki kapıdan geçin. Küçük rampaya tırmanın ve meşalerle dolu küçük odaya inin. Crowbar'ı kullanıp Gold Coin'i alın. Fareler saldıracak. Geri kaçıp etrafınızda koşun. Fareler gidince büyük heykele yaklaşın. Küçük sağlığı ve revolver mermilerini alın. Daha sonra az önce aldığınız Gold Coin'i heykelin önündeki kap üzerinde kullanın. Demodan sonra bu odadan ayrılıp avlunun karşısından az önceki açtığımız kapıdan geçin.

Şimdi soldaki kapı açılmış olmalı. İlerleyip geçiti takip edin. Solda bir havuz bulunuyor. İçine girmeden önce sokağın sonuna devam edip revolver mermilerini alabilirsiniz. Şimdi havuza dalın. Havuzun dibinde sol tarafta küçük sağlık bulabilirsiniz. Biraz daha ilerledikten sonra mor renkteki çıkıntıya tırmanın. Kapıdan geçip revolver mermilerini alın. Ara demo girecek. Mekanik kafa gözlerinden ışın saçıyor. Eğer Lara'ya isabet ederse, kısa yoldan ölümünüzle sonuçlanır. Odaya koşup sağa ya da sola dönün. Çıkıntıdan öteye koşun, metal nesnenin yanında geçip odanın diğer tarafındaki kapıdan geçin. Kapının yanında dikilmezseniz bu odada güvende olacaksınız. Kapıyı örtmek için yerdeki blokları kullanın. Şimdi elinizdeki Revolver ile Laser Sight'ı birleştirin ve mekanik kafanın gözlerine ateş edin.

Bunu yaptığınızda mekanik kafa yok olacak ve arkasında Mars Stone'u bırakacak. Az önce yığdığınız blokların üstüne çıkın ve yüzünüzü kırmızı makineye dönün. Bloğun en üstünde iken zıplayın ve metal yapıya tutunun. Yukarı çıkıp kırmızı makinenin en üstüne zıplayın. Golden Rose'u bulmuş olduk (secret #5). Şimdi Mars Stone'u alın. Odanın diğer tarafında revolver kurşunları bulacaksınız. Ayrıca burada bir de yuvarlak kapak bulmanız gerekiyor. Yüzünüzü turuncu takoza dönecek şekilde kapağın üzerine çıkıp Action tuşuna basın. Aşağı atlayıp kısa yolu izleyin ve havuza ulaşın. Havuza dalıp dipteki küçük sağlığı alın. Daha sonra yukarıdaki açıklığa doğru yüzün. Kıvrık pasajı takip edin. Bir boru ve meşalenin bulunduğu küçük bir odaya geleceksiniz. Shotgun mermilerini alın ve Crowbar'ınız yardımıyla Valve Wheel'i borudan sökün. Şimdi geldiğiniz yoldan geri dönün ve az önceki kırmızı makinenin olduğu odaya dönün. Action tuşuna basarak Valve Wheel'i kırmızı makinenin üzerindeki sübapa yerleştirin.

Bir kez daha action'a basıp kolu çevirin. Şimdi kapağın yanına dönüp kanalizasyona atlayın. Bu noktada oyunu SAVE etmeniz fena olmaz. Aşağı doğru yüzüp artık çalışmaz durumdaki döner bıçağın arkasındaki tünele girin. Aşağı ve ileri doğru yüzmeye devam edin. Aşağıda pasaj genişliyor. İlerleyip sol taraftaki küçük, yuvarlak açıklığa girin. İlerleyip küçük odaya ulaşın. Burada sudan çıkabilir ve büyük sağlık paketini bulabilirsiniz. Suya dönün. Hexagon şeklindeki geniş yere vardığınızda sola dönün. Geniş tüneli sağ tarafa açılana kadar takip edin. İleride iki geniş vantilatör göreceksiniz. Bunların sağ tarafında ise küçük, yuvarlak bir açıklık var. Akıntı sizin oraya ulaşmanızı engelliyor.

Kendinizi akıntıya bırakın. Vantilatörlerin karşısındaki duvardan yukarı doğru yüzün, ta ki yüzeye ulaşana kadar. Sudan yukarı çıkın ve vanayı çevirip vantilatörleri durdurun. Suya inin ve vantilatörlerin sağındaki tünele girin. Pasajı takip edip soluk alabileceğiniz diğer bir havuza ulaşana kadar yüzmeye devam edin. Sudan çıkın ve buradaki shotgun ile mermileri alın. Büyük odaya ilerleyin. Ara demoda izleyeceğiniz gibi eski Roma'dan fırlama bir gladyatör canlanıyor. İçeride kapı kapanacak ve buradaki gladyatörle birlikte odaya hapsolacaksınız. Yaratıktan sakınmak için pencerenin eşiğine tırmanabilirsiniz. Burada iken size kılıcını yetiştiremeyecek. Yapmanız gereken onu öldürene kadar shotgun'ınız ile ateş etmek. Ara demoyu izledikten sonra pencerenin eşiğine tırmanın ve küçük sağlık ile Uzi şarjörlerini alın. Parçalanmış pencerenin yanına tırmanıp, çıkıntının sol tarafındaki bir diğer küçük sağlığı da alın. Sokağa atlayın. İçerisinde havuz ve şelale olan oda sokağın karşısında.

Ancak oraya gitmeden önce ufak bir işimiz var. Bölüme başladığınız yere dönün. Bunu yapmak için şelaleli odayı arkanıza alacak şekilde sağa doğru gidin, palmiye ağacını geçip ilerlemeye devam edin. Biraz daha ilerledikten sonra sola dönün ve demir parmaklı yeri geçin. Bölümün başındaki kilitli kapılar sağ tarafta bulunuyor. Uzak sol köşedeki kapı şu anda açık durumda. İçeri girip Golden Rose'u alın (secret #6). Şimdi şelaleli odaya dönün. Havuza atlayın ve ilerleyin, sonra sola dönün. Venus Stone'u alın, düz ilerleyip sonraki odaya ulaşın. Yukarı çıkın. Ara demoda Larson sahneye çıkıyor. Larson size, siz de Larson'a ateş edin;o) Onu yaralayınca araya bir demo daha girecek. Demodan sonra silahlarınızı doldurup üç gargoyle kafasını havaya uçurun. Bunu yaparken durmadan hareketli olun.

Eğer gargoyle'ların saçtıkları ateş size isabet ederse Lara ateş alacak. Söndürmek için havuza dalabilirsiniz ancak epey sağlık kaybedersiniz. Üç gargoyle'u da hallettikten sonra etraftaki malları toplayın. Ayrıca kutulara da ateş edin ve içlerinden çıkanları alın. Venus ve Mars taşlarını kaplarına yerleştirip kapıyı açın. Hendekten ileri zıplayın ve mağaranın ortasındaki çıkıntıya tutunun. Yukarı çıkıp bir kez daha zıplayın ve altın güneşin yakınlarındaki çıkıntıya ulaşın. Çıkıntı çökecek ve üçüncü bölüme geçmiş olacağız.
BÖLÜM 3: THE COLOSSEUM
Secret Sayısı: 3

İleri yürüyün. Izgaranın ötesinde sağ taraftaki hareket edebilen bloğu görün. Bloğu itin ve ortaya çıkan Golden Rose'u alın (secret #7). Ana hole dönün ve sağa doğru devam edin. Yüksek taşların yanındaki dar boşluğa doğru devam edin. Ara demoda yerin kırıldığını görüyoruz. Demo biter bitmez ileri koşup sağlam olan çıkıntıya zıplayın. Çıkış kapalı. Kapının eşiğinde dolaşın. Sol tarafa geçin. Kırık yere dönün ve geri dönerek kenardan aşağı sarkın. Yarığı sola doğru tutunarak geçin ve yukarı çıkıp çömelerek ilerleyin. Buradaki düğmeye basın. Geldiğiniz yoldan geri dönün. Izgaralı zemini olan odaya ilerleyin ve rampaya kayın. Sağ taraftaki aslanı öldürün. Duvardaki tuşa basın. Hemen silahınızı hazırlayın ve diğer aslanı da öldürün. İkinci odaya girin ve merdivene tırmanın. Kaidenin üzerinden Gemstone Piece'i alın.

Diğer odaya girdiğinizde bir gladyatör soldan saldıracak. Onu öldürdükten sonra, geldiği yerden küçük sağlığı alabilirsiniz. Şimdi rampadan yukarı çıkın. Bir gladyatör daha sol taraftan saldıracak. Buradan da Uzi şarjörleri alabilirsiniz. Burada bir tane de düğme var. Bu düğmeye basın. Şimdi diğer rampadan ve daha sonra diğer rampadan çıkın. En üstte bir başka gladyatör ve bir başka aslanla karşılaşacaksınız. Buradan da Uzi'leri ve büyük sağlığı alabilirsiniz. Geri dönüp rampadan inin ve geniş koridora ulaşın. Yolun sağ tarafından aşağı atlayın. İpin bulunduğu platforma ulaşmak için merdivenlerden çıkın. Eğer ipi üç defa çekerseniz odanın ortasındaki platformda bir kaide belirecek. Yaklaşık olarak 30 saniye içerisinde hemen koşup, kaide yok olmadan önce buraya ulaşmalısınız. Biraz uğraşıp platforma ulaşın ve ikinci Gemstone Piece'i alın. Yolun sonundaki kapı açılacak. İçeri girdiğinizde ilerideki kapı kapanacak. İleri bir adım atın ve zeminden aşağı düşün. Ara demo.

Etrafınızda dönün ve koşarak ilerideki düz zemine zıplayın. Açık yerden yukarı tırmanınca bir tane ip ve çıkıntılarla dolu olan odaya ulaşacaksınız. İkinci Gemstone'u aldığınız yere tırmanın. İlerideki kapıya doğru ilerleyin. Bu defa kapı açılacak. Hendekten ileri zıplayın. Diğer odada bir başka Golden Rose'u bulacaksınız (secret #8). Aşağı inin ve kayarak yola düşün. Rampadan çıkarak yuvarlak kabın bulunduğu odaya ulaşın. İki Gemstone Piece'i birleştirin ve kaba yerleştirin. Sanırım yer çöküyor. Kontrol size geçtiğinde, lav çukurun karşısındaki küçük, sağlam çıkıntıya zıplayın. Daha sonra etrafınızda dönüp taşı yerleştirdiğiniz kabın altındaki açıklığa zıplayın. Çukurun diğer tarafındaki çıkıntıya ulaşana kadar yatay çatlak boyunca ilerlemeye devam edin. İlerideki küçük odaya girin ve kısa bloğa tırmanın. Zıplayın açıklığın kenarına tutunun ve kendinizi yukarı çekin. Bir aslan ve gladyatörün saldırısına uğrayacaksınız. Gladyatörü öldürünce üzerinden ilk Colosseum Key'i alın. Belki bulmakta zorluk çekebilirsiniz. Bu yüzden yeri dikkatli arayın.

Anahtarı sol taraftaki ikili kapı üzerinde kullanın. Bir ara demodan sonra canlı heykel ile olan mesafenizi korumaya gayret gösterin. Fazla yaklaşırsanız çekicinden savurduğu dalgalardan etkilenebilirsiniz. Onu öldürdükten sonra diğer odaya girip küçük, kare açıklığa tırmanın ve kaidenin üzerinden ikinci Colosseum Key'i de alın. Anahtarı kullanıp ikili kapıları açın ve rampadan aşağı kayın. Ödülünüzü almadan önce dokuzuncu secret'i bulalım. Uzun hendekten zıplayarak karşıda bulunan T şeklindeki çıkıntıya ulaşın. Buradayken, bir kez daha zıplayarak mağaranın uzak köşesindeki küçük çıkıntıya ulaşın. Emekleyerek karşıdaki açıklığa girin ve küçük odadan Golden Rose'u alın (secret #9). Şimdi geri dönün ve Crowbar yardımıyla duvardaki Philosopher's Stone'u sökün ve bölümü bitirin.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:47 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2