tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Tatil/Gezi Rehberi (http://www.tualimforum.com/tatil-gezi-rehberi/)
-   -   Hollanda Tatili (http://www.tualimforum.com/tatil-gezi-rehberi/133671-hollanda-tatili.html)

Başak 25.03.14 17:30

Hollanda Tatili
 
Hollanda Tatili


Netherland yani denizin altında anlamına gelen Hollanda’ya gitmek için ne yapmalı, nerede kalmalı ve nereyi gezmeliyiz? İşte liste ;

http://img3.fotos-hochladen.net/uploads/k02av7o6wim.jpg

Önemli şehirler, Amsterdam, Lahey ve Roterdam’dır. İstanbul havalimanından yaklaşık 3.5 saat süren bir uçuş ile varılır. Para birimi Euro’dur. 1 saat bizden geridedir. Yaz aylarında bizim bahar havamız vardır, kışlar soğuk ve yağışlıdır. Gitmek için Shengen vizesi kullanmak zorundasınız.

http://img3.fotos-hochladen.net/uplo...fu4nx305oz.jpg

Hollanda’da bir yerden bir yere gitmek için ağırlıklı olarak bisiklet kullanılır. Trafik bisiklet sürücüleri için düzenlenmiştir. Şehrin hemen hemen her noktasından bisiklet kiralanabilmektedir. Fakat, ulaşımda bisiklet kullanmak istemezseniz otobüs ve tramvay seferleri gece geç saatlere kadar vardır. Hollanda’da nerede kalırım diye düşünürseniz beş yıldızlı otellerden motel ve pansiyonlara kadar seçeneğiniz fazladır. Fakat fiyatların pahallı olduğunu söylemekte de fayda vardır. Her tür kalacağınız yer temiz ve bakımlıdır. Sadece kalacağınız şehre yakınlığı ve uzaklığı ile değerlendirilirler. Hollanda’da en meşhur şey özel peynir olan Gouda’dır. Uzun süre dayanması ve besleyici özelliği ve tadı ile dünyaca ünlü peyniri mutlaka deneyin. Hollanda’ya özel bir balık olan Ringa balığı ve elmalı patates yemeğini mutlaka deneyin. Yemek konusunda dünya mutfağının her çeşidini rahatlıkla bulabileceğiniz bir yerdir.

Amsterdam ; Hollanda’nın başkenti olan Amsterdam, kanal turu ile meşhurdur. Kanal boyunca tekneler ile yapılan gezilerde, Hollanda’nın eski mimari yapıları ve kanal evlerini gezeceksiniz. Üstelik, kanal üzerinde teknelerde yaşamını sürdüren pek çok insanda vardır. Üstelik kanal evler denilen bu evler Hollanda’nın en pahallı evleridir. Ayrıca Van Gogh müzesinde ünlü ressamın eserlerini, Stedijk Müzesinde Picasso, Monet tablolarını görebilirsiniz. Dünyaca ünlü Madame Tussaud Müzeside Amsterdam’dadır. Amsterdam’da 1000 civarında yel değirmeni olduğunu da söylemeden geçemiyoruz.


Roterdam ; Rotherdam, Londra, Paris ve Almanya’nın tam ortasında olan bir liman şehridir. Ahşap köprüler, köprü altı geçit ve dar sokaklar ayrıca taş evleri ile büyüleyici bir şehirdir. Şehirde gezilebilecek yaklaşık 45 adet müze vardır. Lahey ; Hollanda kraliyet ailesi bu şehirde oturmaktadır. Bu nedenle en tarihi şehir olarak kabul edilir. Lahey tarihi binaları, dar sokakları ve taş evleri ile tam bir tarih şehridir.

alıntı


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:46 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2