tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Tatil/Gezi Rehberi (http://www.tualimforum.com/tatil-gezi-rehberi/)
-   -   Adalar Gezisi - Adalara Nasıl Gidilir - Adalar Vapur Seferleri - 2011 Bahar Turları (http://www.tualimforum.com/tatil-gezi-rehberi/69343-adalar-gezisi-adalara-nasil-gidilir-adalar-vapur-seferleri-2011-bahar-turlari.html)

Kedi 10.04.11 05:39

Adalar Gezisi - Adalara Nasıl Gidilir - Adalar Vapur Seferleri - 2011 Bahar Turları
 
Adalar Gezisi

Adalara Nasıl Gidilir

Adalar Vapur Seferleri

2011 Bahar Turları


Bu yazımızda sizleri ferah ve unutamayacağınız bir adalar vapuru yolculuğuna çıkartmak istiyoruz. İstanbul’un en güzel gezi araçları arasında bulunan vapurlar nostalji ve modern hayatı birlikte yaşatıyor bizlere.

İstanbul’da uzun ve zevkli bir vapur yolculuğu yapmak istiyorsak adalar rotasını seçmeliyiz.

Kabataş Vapur İskelesi’nin önüne geldiğimizde ve günlerden hafta sonu ise telaşlı bir kalabalık karşılar bizi. Jeton alma telaşında olanlar, çocuklarının ve eşyalarının arasında kalanlar, vapur kalkış saatini kahvaltı ederek bekleyenler gerçekten sosyal bir şölen gibidir.

Vapur iskelesinin önünde çeşitli seyyar satıcılar vapur ile gezinti yapacak olan insanlara birkaç parça satma yarışındalar. Bir tarafınızda şapkacı diğer tarafınızda mısırcı ve sucuyu göreceksiniz.

Vapur ile adalar seferi yapmanın kişi başı bedeli 2,8 TL(Bu fiyat değişebilir bu yüzden aşağıda verdiğimiz linkten güncel fiyatlara ulaşabilirsiniz). Jeton alarak kalkış saatini beklemeye başlıyorsunuz. İskelenin hemen yanında Bel Tur’un işlettiği çok güzel bir cafe mevcut. Sabahları taze simit kokuları zaten sizi bu cafeye çağıracaktır. Simit dışında çeşitli ızgaralar, tost, sosisli gibi yiyeceklerde menü içerisinde yerini alıyor.

Zaman yaklaşıyor, gişelerden geçip iskele içerisinde yerimizi alıyoruz. Size tavsiyemiz eğer vapurda oturmak istiyorsanız kalkış saatinden 15 dakika önce içeriye girmeniz. Özellikle hafta sonu çok kalabalık oluyor. Kapılar açılıyor ve vapura geçiş yapıyoruz. Hava sıcak ve sakin ise girişte yanlardaki açık sıralarda oturabilirsiniz. Burası yolculuğun keyfini çıkartmak için gerçekten ideal.

Vapur içerisinde sigara içmek kesinlikle yasak. Açık alanlarda buna dahil. İDO görevlileri sık aralıklarla vapur içerisinde gezip bu yasağı denetliyor.

Kabataş İskelesin’den kalktığımızda hafif bir rüzgâr çarpıyor yüzümüze. Hoş geldiniz diyor Marmara denizi. Kız Kulesi’nin yanından geçerken kartpostallardaki kareler gibi fotoğraf çekmeniz mümkün, gerçekten müthiş bir manzara. Sarayburnu açıklarından geçip adalara yöneltiyoruz rotamızı. Sol tarafımızda Kadıköy’den başlayıp Tuzlaya kadar uzanan sahil şeridi tüm ayrıntıları ve güzelliği ile karşımızda. Bu güzel manzarayı izlerken martılar vapurun yanında uçup sizden yiyecek bir şeyler isteyeceklerdir. Simit martıların favorisi havaya fırlattığınızda denize düşmeden kapmakta oldukça ustalar. Vapurun içerisinde görevliler taze simit, çay ve taze sıkılmış portakal suyu satmakta. Fiyatlar oldukça uygun tutulmuş. Portakal suyu 1 TL, simit ise 0.50 krş.

İlk durağımız olan Kınalıada’ya yanaşırken ufak ama güzel bir sahil görüyoruz. Yaklaşık 10 dakika kadar beklediğimiz Kınalıada’dan arkamızda köpükler bırakarak hareket ettiğimizde ise Burgazada ben de buradayım diyor ve 10 dakikalık kısa bir yolculuktan sonra Burgazada İskelesine yanaşıyoruz. On dakikalık bir mola daha verdiğimiz Burgazada İskelesin’den hareket ettiğimizde Jet-ski ile hız yapan bir amca geliyor vapurun yanına ve muhteşem bir gösteri yapıyor.

Adalara sürekli gidenler bilir yaklaşık 15 senedir bu amca adalarda vapurlara eşlik eder. Bu muhteşem gösteriyi izlerken Heybeliada İskelesi’ne yanaşıyoruz. Dilerseniz piknik için Heybeliada’yı tercih edip bu durakta inebilirsiniz. En son durak olan Büyükada en çok rağbet gören ada olup görmenizi kesinlikle öneriyoruz.

Büyükada iskelesinde bir süre bekleyen vapurlar tekrar geliş rotasını izleyip Kabataş, Kadıköy ya da Bostancı iskelesine geri dönüyorlar. Tarife seçeneklerine göre Kabataş iskelesinden direk adalara veya Kabataş, Kadıköy, adalar rotasını izleyen seferler mevcut.

Kabataş iskelesine tekrar yanaştığımızda arkamızda yorgun ama güzel bir günü geride bırakmanın verdiği haz ile veda ediyoruz ada vapuruna.

Kabataş iskelesine ulaşım hem özel aracınız, hızlı tramvay ve otobüs ile rahatlıkla sağlanabiliyor. Özel aracınız için otopark güvenli ve yeterli.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:28 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2