![]() |
Afyon Tatlısı Tarifi Afyon Tatlısı Tarifi Resimli Afyon Tatlısı Tarifi http://img805.imageshack.us/img805/156/afyontatlisi.jpg Afyon Tatlı malzemeleri: 200 gr. margarin, 1 su bardağı süt. 1 pkt> kabartma tozu. 1 paket vanilya. 1 su bardağı ceviz. Aldığı kadar un. Şerbeti İçin: 3 su bardağı toz şeker. 3 su bardağı su. 2-3 damla limon suyu. Afyon Tatlısı Yapılışı: Cevizi iri kıyın Erimiş margarini, sütü, cevizi, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın Unu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın Ortasına parmağınızla bastırın Yağlanmış tepsiye dizin 180°C ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kızartın Şeker ve suyu kaynatıp limon suyunu ekleyip şerbet yapın Şerbeti soğutun Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde soğuk şerbeti tatlının üzerine gezdirin Ağzına bir kapak kapatıp şerbeti çekince açın Soğuyunca servise hazır.. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:40 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2