tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler (http://www.tualimforum.com/tatlilar-kekler-kurabiyeler/)
-   -   Kaymaklı Ekmek Kadayıfı (http://www.tualimforum.com/tatlilar-kekler-kurabiyeler/1069-kaymakli-ekmek-kadayifi.html)

Güllü 13.02.08 19:56

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
 

Malzemeler
· 1 tane hazır ekmek kadayıfı
· 8 su bardağı şeker
· 10 su bardağı su
Hazırlanışı:
1-Öncelikle 2 su bardağı su ile ekmek kadayıfının her tarafı ıslatılıp bir kenara konulur.
2-Diğer tarafta 3 su bardağı şeker bir tencereye konularak erimesi sağlanır. Bu arada Eriyen şeker kahverengi olur. Tamamen kahverengi olan şekerin üzerine hemen kalan 7 bardak su ilave edilerek karıştırılır
3-Bu arada diğer 5 su bardağı şekerde ilave edilip tüm şekerler eriyinceye kadar şerbet karıştırılır.
4-Hazırlanan şerbet hemen ekmek kadayıfının üzerine yavaş yavaş dökülmeye başlanır.
5-Çok sulu olduğu için büyükçe bir tepsi üzerine konularak bu işlemin yapılmasında fayda var. Çünkü şerbet eklendikçe ekmek kadayıfı açılır ve genişler.
6-Bu arada ocak üzerinde tepsi sürekli çevirerek şerbetin koyulaşması ve kadayıfın içine girmesi sağlanır
7-Tamamen şerbetlenen kadayıf soğutulduktan sonra dilimlenip kaymak ile servis yapılır.
NOT:Kadayıfların durumlarına göre bazen şerbet miktarı az gelebilir bu durumda şeker ve su oranı arttırılarak işleme devam edilir

LeyL-i LaL 13.02.08 19:59

Şehrazat bu saatte yapılacak şey mi bu canım çok çekti şimdi :) :)
emeğine sağlık


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:12 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2