![]() |
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Kaymaklı Ekmek Kadayıfı http://img295.imageshack.us/img295/8513/imag0028yp0.jpg Malzemeler · 1 tane hazır ekmek kadayıfı · 8 su bardağı şeker · 10 su bardağı su Hazırlanışı: 1-Öncelikle 2 su bardağı su ile ekmek kadayıfının her tarafı ıslatılıp bir kenara konulur. 2-Diğer tarafta 3 su bardağı şeker bir tencereye konularak erimesi sağlanır. Bu arada Eriyen şeker kahverengi olur. Tamamen kahverengi olan şekerin üzerine hemen kalan 7 bardak su ilave edilerek karıştırılır 3-Bu arada diğer 5 su bardağı şekerde ilave edilip tüm şekerler eriyinceye kadar şerbet karıştırılır. 4-Hazırlanan şerbet hemen ekmek kadayıfının üzerine yavaş yavaş dökülmeye başlanır. 5-Çok sulu olduğu için büyükçe bir tepsi üzerine konularak bu işlemin yapılmasında fayda var. Çünkü şerbet eklendikçe ekmek kadayıfı açılır ve genişler. 6-Bu arada ocak üzerinde tepsi sürekli çevirerek şerbetin koyulaşması ve kadayıfın içine girmesi sağlanır 7-Tamamen şerbetlenen kadayıf soğutulduktan sonra dilimlenip kaymak ile servis yapılır. NOT:Kadayıfların durumlarına göre bazen şerbet miktarı az gelebilir bu durumda şeker ve su oranı arttırılarak işleme devam edilir |
Şehrazat bu saatte yapılacak şey mi bu canım çok çekti şimdi :) :) emeğine sağlık |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:12 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2