![]() |
İncirli Tatlı http://farm3.static.flickr.com/2363/...504d5067_m.jpg MALZEMELER keki için; 6 kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış 1 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 3 yumurta 1 paket kabartma tozu şerbeti için; 1,5 su bardağı su 1 yemek kaşığı nescafe yarım su bardağı toz şeker muhallebisi için; 2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı un 1lt süt 5 yemek kaşığı toz şeker inmeye yakın 50gr tereyağı piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti YAPILIŞI Kek için yumurta ve şeker çırpılır. Ceviz, un, kabartma tozu da eklenip karıştırılır. En son incir eklenip dikdörtgen borcama dökülür ve 160 derecede pişirilir. Ayrı bir yerde krem şanti haricindeki malzemeler muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Piştikten 5 dakika sonra toz krem şanti eklenip mikserle çırpılır. Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırılır. Şerbet malzemeleri karıştırılır ve pişirilmeden kekin üzerine dökülür. 5 dakika sonra muhallebi kekin üzerine yayılır, buzdolabında 2-3 saat bekletilir. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:29 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2