![]() |
Vişne Soslu Çikolata Tatlısı Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 25 dakika Malzemeler 185 gr acı çikolata, rendelenmiş 185 gr tereyağı, küçük doğranmış 3 yumurta sarısı 1/3 bardak un 4 yumurta 1/3 bardak pudra şekeri 350 gr vişne reçeli Hazırlanışı Fırınınızı önceden ısıtın. Küçük kek kalıplarını yağlayıp bir tutam un serpiştirin. Kek kalıplarını sallayarak unun kenarlara da gelmesini sağlayın. Fazla geleni atın. Küçük bir kapta tereyağı ve çikolatayı ağır ateşte karıştırarak eritin. Geniş bir kaseye alarak un ve yumurta sarılarını ekleyin. Ayrı bir kapta yumurtaları ve şekeri elektrikli çırpıcı ile 5 dakika karıştırın. Yumurtalı karışımı çikolatalı karışıma katın. Kek kalıplarına eşit miktarlarda koyup, orta ısıdaki fırında 10 dakika pişirin. Keklerin ortaları yumuşak olacaktır. Ateşi kapatıp 5 dakika bekledikten sonra kekleri fırından çıkarın. Bu arada, kısık ateşte reçeli ısıtın. İyice pürüzsüz olması için blenderden geçirin. Tekrar tencereye alarak biraz su ilave edip, kaynatın. Sıcak kek kalıplarınızın orta kısımlarına vişne reçeli dökerek servis yapın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:32 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2