![]() |
Cevizli Portakal Tatlısı Tarifi - Cevizli Portakal Tatlısının Yapılışı Cevizli Portakal Tatlısı Tarifi Cevizli Portakal Tatlısının Yapılışı Cevizli Portakal Tatlısı Nasıl Yapılır http://i49.tinypic.com/2a8106h.jpg Malzemeler: -1 paket tereyağ,(250 gr.) -1 su bardağı süt, -1 su bardağı portakal suyu, -1 su bardağı sıvı yağ, -2 paket kabartma tozu, -1/2 su bardağı nişasta, -Aldığı kadar un, -Portakal kabuğu rendesi (rendenin ince kısmından) İçi için : -2 su bardağı ceviz içi. Şerbeti: -5 su bardağı şeker, -4,5 su bardağı su, -1/2 su bardağı portakal suyu, -Portakal kabuğu rendesi. Yapılışı: Tereyağını eritelim, -çok ısıtmadan- Süt, portakal suyu, sıvı yağ, karıştıralım. Kabartma tozu, nişastayı eleyip katalım..Portakal kabuğunu rendeleyelim, katalım..Azar azar unu ekleyip yoğuralım..Çok hoş, şekillendirmesi kolay, yumuşak bir hamur oluyor. Cevizleri bıçakla çok küçük olmayacak şekilde iri parçalar halinde doğrayalım, dişe gelmeli..Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte gibi açalım. İçine ceviz koyup kapatalım. Kapattığımız kısmı alta gelecek şekilde tepsiye dizelim. Fırında pembe renkte pişirelim. Diğer yandan şeker, portakal suyu, su ve portakal kabuğu rendesini kaynatalım, kıvamını kontrol edip soğumaya alalım.. Fırından çıkan tatlıları biraz nefeslendirip, soğuk şerbetin içine atalım, biraz bekletip servis tabağına alalım. Üzerini hindistan ceviziyle süsleyelim. Alıntı: |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:04 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2