Yalancı Ekmek Kadayıfı - Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi - Yalancı Ekmek Kadayıfı Yalancı Ekmek Kadayıfı - Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi - Yalancı Ekmek Kadayıfı Yapılışı İçindekiler Tabanı için 10 adet tuzsuz etimek 2 su bardağı su 15 yemek kaşığı şeker Muhallebisi için 1 litre süt 7 yemek kaşığı irmik 1 paket vanilya Üstü için 2 su bardağı süt 2 paket krem şanti hindistan cevizi Hazırlanışı Etimekler kare veya dikdörten bir tepsiye dizilir. Şeker ve su koyu kıvam alana kadar kaynatılır. Şerbet etimeklerin üzerine dökülüp ağzı bir kapakla kapatılıp şerbeti çekmesi sağlanır. Bu sırada bir tencerede süt, vanilya ve irmik sürekli karıştırılarak muhallebi pişirilip soğutulur. Pişirilen krema etimeklerin üzerine dökülüp düzelitilir. Soğuk süt ile krem şantiler çırpılır. Muhallebinin üzerine kremşanti yayılır. Servis yapılmadan önce bzdolabında iyice soğutulur. Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis edilir. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:36 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2