Ayva Tatlısı http://img86.imageshack.us/img86/839...tatlisiot8.jpg Malzemeler - 3 adet ayva - 1-1,5 su bardağı şeker - 1 su bardağı su - Üzeri için: - Ceviz - Dondurma veya kaymak Yapılışı Ayvaları yıkayıp ortadan ikiye kesin. Çekirdek kısımlarını ayırın. Bir cam tepsiye ayvaları yerleştirin. Ortalarına 1-1,5 çorba kaşığı şeker koyun. Tepsiye suyu ekleyin. Ayva çekirdeklerini de koyup tepsinin üzerini aliminyum folyo ile kapatıp 175 derece fırında 1 saat kadar pişirin. Pişerken arasıra tepsinin üzerini açıp suyu ayvaların üzerine gezdirin. Ayvalar soğuduktan sonra üzerine dondurma veya kaymak koyup, ceviz serpin |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:48 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2