tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler (http://www.tualimforum.com/tatlilar-kekler-kurabiyeler/)
-   -   Şam Tatlısı (http://www.tualimforum.com/tatlilar-kekler-kurabiyeler/18379-sam-tatlisi.html)

ASYA 09.11.08 21:40

Şam Tatlısı
 
Şam Tatlısı

http://img267.imageshack.us/img267/7189/43897783ny1.jpg

Malzemeler:

1 1/2 kap yogurt
1 1/2 kap seker
1 yumurta, oda sicakliginda
1 tk vanilya esansi
3 kap irmik
2 yk un
1 tk kabartma tozu

Şurup:

4 kap su
4 1/2 kap seker
1/2 limonun suyu, ~2 yk

16 adet badem, kabuksuz veya cam fisitigi

3 Lt. pyrex veya teflon kek kalibi, yaglanmis

Yapılışı:

Once surubu 15 dakika kadar kaynatin ve sogumaya birakin.

Yogurt, seker, yumurta ve vanilya esansini, cukur bir kabin icinde kasik ile karisitirin, seker erisin. Irmik, un ve kabartma tozunu icine ilave edin, karisitirin. Yaglanmis Pyrexe bosaltin. Goz karari 16 adete kesilecegini dusunerek, 16 adet kabuksuz badem veya yer fistigini hamurun uzerine belli araliklar ile yerlestirin.

Onceden isitilmis 350 F (175 C) firinda uzeri kizarana kadar, takriben 1 saat 15 dakika pisirin. 16 adet dikdortgen olacak sekilde kesin. Sicak Şam Tatlısınin uzerine soguk serbeti yavas yavas dokun. Tum serbeti cekmeyecek, yaklasik bir kap kadar serbet artacaktir (resim).

Şam Tatlısıni servis yapmadan once en az 4 saat bekletin.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:01 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2