Fatih Sarması Fatih Sarması Malzemeler: 4 Adet yumurta 1.5 Su bardağı tozşeker 1 Çorba kaşığı margarin 2 Su bardağı un 1 Paket kabartma tozu 1 Çay kaşığı vanilya 2 Çorba kaşığı bal 2 Çorba kaşığı antepfıstığı Şerbeti için : 2 Su bardağı su 2 Su bardağı tozşeker Hazırlanışı; Bir kaba 4 adet yumurta, 1 çorba kaşığı margarin, 1.5 su bardağı tozşeker ve 2 su bardağı unu alın. 1 Paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ekleyin. Malzemeleri mikserle 20 dakika çırpın. Fırın tepsisini yaplayıp unlayın. Karışımı tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 45 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alın. Ilındığında üzerine 2 çorba kaşığı bal sürün ve 2 çorba kaşığı dövülmüş antep fıstığı serpin. Hazırladığınız pandispanyayı rulo biçiminde sarın. 2 Su bardağı suyun içinde 2 su bardağı şekeri eritin. Tatlının üzerine gezdirin.(Şerbeti pişirmeden tatlının üzerine dökmeniz gerekiyor.) Dilimleyerek servis yapın. Afiyet Olsun |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:21 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2