- -
Selver Paşa Tatlısı
(
http://www.tualimforum.com/tatlilar-kekler-kurabiyeler/22791-selver-pasa-tatlisi.html)
Selver Paşa Tatlısı Selver Paşa Tatlısı 2 Su bardağı süt
3 Çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
3 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı tozşeker
200 gr bayat ekmek içi
Şerbet için :
1.5 Su bardağı tozşeker
1 Tatlı kaşığı limon suyu
1 Su bardağı su Hazırlanışı * Tencereye ufalanmış ekmek içini koyup, üzerine süt ilave edin.
* Sütü çektikten sonra yumurta, tozşeker ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın.
* Hazırladığınız karışımı yağlanmış tepsiye yayıp, orta ısılı fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirin.(Pişerken kabarırsa kabaran yerleri bıçak ucuyla delin.)
* Tepsiyi fırından çıkarmadan 20 dakika önce şerbeti hazırlayın.
* Şeker ve suyu kaynatıp, limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
* Sıcak şerbeti fırından çıkardığınız sıcak tatlıların üzerine gezdirin.
* Şerbeti iyice çekip tamamen soğuduktan sonra fıstıkla süsleyip baklava dilimi şeklinde kesin ve servis yapın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:59 . | |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2