- -
Şehzade Tatlısı
(
http://www.tualimforum.com/tatlilar-kekler-kurabiyeler/22793-sehzade-tatlisi.html)
Şehzade Tatlısı Şehzade Tatlısı Krep hamuru için: 1.5 Su bardağından 1 parmak fazla un
2 Adet yumurta
50 ml sıvıyağ
1 Tutam tuz
1 Su bardağı süt
İçi için:
3 Adet muz
Dövülmüş fındık içi
Dövülmüş antepfıstığı
200 gr kaymak
200 gr bal
Süslemek için:
Kiraz
2-3 Adet şeftali Hazırlanışı * Öncelikle krebi hazırlayın.
* Bir buçuk su bardağından bir parmak fazla unu, yumurtaları, sıvıyağı, tuzu ve 1 su bardağı sütü bir kapta çırpma teli ile çırpın.
* Tel süzgeçten geçirin.
* Bir kepçe yardımıyla teflon tavada, gazete kağıdı gibi ince olacak şekilde krepleri pişirin.
* Krepleri hazırladıktan sonra muzları ince doğrayın.
* Bir kaba alıp ceviz içi, antepfıstığı ve balı karıştırın.
* Hazırladığınız içi kreplerin içine dolma sarar gibi sarın.
* Bir tabağa aldığınız kreplerin üzerine kaymak koyun.
* Meyveleri keserek süsleyin.
* Ceviz içi ve antepfıstığı serpip, servis yapın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:31 . | |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2