- -
Gelin Hanım Tatlısı
(
http://www.tualimforum.com/tatlilar-kekler-kurabiyeler/22802-gelin-hanim-tatlisi.html)
Gelin Hanım Tatlısı Gelin Hanım Tatlısı 500 gr kayısı 1 Su bardağı şeker 1 Su bardağı haşlanmış pirinç 2 Çorba kaşığı margarin 1 Su bardağı ceviz 1 Su bardağı üzüm 1 Çay kaşığı tarçın 6 Adet karanfil 1 Adet havuç rendesi 1 Su bardağı su 2 Çorba kaşığı hindistancevizi Hazırlanışı * Kayısıları akşamdan suya koyun. * Suda beklemiş olan kayısıları ertesi gün yıkayıp, 5 dakika haşlayın. * Suyunu süzün ve soğutun. * Haşlanmış pirincin içine 1 çorba kaşığı şeker, ince rendelenmiş havuç, ceviz, robottan geçirilmiş üzüm, tarçın koyun ve karıştırın. * Bu karışımdan kiraz büyüklüğünde alın ve kayısıların arasına doldurun. * Kayısıları cam bir tepsiye dizin. * Üzerine şekeri serpin, karanfilleri ilave edin ve 1 su bardağı su ile 2 çorba kaşığı margarin koyun. * Üzerini folyo ile kapatıp, fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. * Tatlı soğuyunca hindistancevizine bulayıp, tabağa dizin. * Soğuk olarak servis yapın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:53 . | |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2