tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler (http://www.tualimforum.com/tatlilar-kekler-kurabiyeler/)
-   -   Keşküllü Fukara (http://www.tualimforum.com/tatlilar-kekler-kurabiyeler/22807-keskullu-fukara.html)

ASYA 17.12.08 16:51

Keşküllü Fukara
 
Keşküllü Fukara

50 gr kabuksuz badem
1 Kahve fincanı pirinç unu
1 Çorba kaşığı nişasta
4 Su bardağı süt
1 Tutam tuz
1 Su bardağı tozşeker
2 Çorba kaşığı hindistancevizi
Süslemek için :
Badem, çekilmiş antepfıstığı, hindistancevizi ve ceviz

Hazırlanışı

* Ön hazırlık olarak bademleri sıcak suda 2-3 dakika haşlayın.
* Kabularını soyduktan sonra bademleri dövün.
* 1 Kahve fincanı pirinç ununu ve 1 çorba kaşığı nişastayı çok az süt ile ezip, topaksız kıvama getirin.
* Sütü tencereye aktarıp, bir tutam tuz ile birlikte kaynatın.
* Sıcak sütün bir kısmını (1 kahve fincanı kadar) bademlerin üzerine döküp bekletin.
* Kaynayan süte ezilmiş pirinç unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak ve karıştırmayadevam ederek ekleyin.
* Süt koyulaşmaya başladığında şekeri ve bademli sütü ilave edin.
* Hindistancevizini ekleyin.
* Keşkülün üzeri göz göz olana dek sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin.
* Keşkülü ateşten alıp, kaselere doldurun.
* Badem, çekilmiş antepfıstığı, hindistancevizi ve ceviz ile süsleyip servis yapın.



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:14 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2