- -
Keşküllü Fukara
(
http://www.tualimforum.com/tatlilar-kekler-kurabiyeler/22807-keskullu-fukara.html)
Keşküllü Fukara Keşküllü Fukara 50 gr kabuksuz badem
1 Kahve fincanı pirinç unu
1 Çorba kaşığı nişasta
4 Su bardağı süt
1 Tutam tuz
1 Su bardağı tozşeker
2 Çorba kaşığı hindistancevizi
Süslemek için :
Badem, çekilmiş antepfıstığı, hindistancevizi ve ceviz Hazırlanışı
* Ön hazırlık olarak bademleri sıcak suda 2-3 dakika haşlayın.
* Kabularını soyduktan sonra bademleri dövün.
* 1 Kahve fincanı pirinç ununu ve 1 çorba kaşığı nişastayı çok az süt ile ezip, topaksız kıvama getirin.
* Sütü tencereye aktarıp, bir tutam tuz ile birlikte kaynatın.
* Sıcak sütün bir kısmını (1 kahve fincanı kadar) bademlerin üzerine döküp bekletin.
* Kaynayan süte ezilmiş pirinç unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak ve karıştırmayadevam ederek ekleyin.
* Süt koyulaşmaya başladığında şekeri ve bademli sütü ilave edin.
* Hindistancevizini ekleyin.
* Keşkülün üzeri göz göz olana dek sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin.
* Keşkülü ateşten alıp, kaselere doldurun.
* Badem, çekilmiş antepfıstığı, hindistancevizi ve ceviz ile süsleyip servis yapın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:14 . | |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2