![]() |
Badem Tozlu Cevizli Kek Badem Tozlu Cevizli Kek http://i38.tinypic.com/1inc6r.jpg Malzemeler : 4 iri boy yumurta, 1 cub şeker, (240 ml. lık bardak) 1 su bardağı (200 ml.) sıvı yağ 1 çay bardağı (100 ml.) portakal suyu, Küçük küp küp doğranmış 1 portakal kabuğu, 2 cub un, ( normal boy 3 su bardağı'na yakın un) 4 yemek kaşığı badem tozu, 2,5 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu, Yarım su bardağı dövülmüş ceviz, 1 su bardağı damla çikolata, Yapılışı: Yumurtaları şekerle, uzun süre şekerler eriyene kadar çok iyi çırpalım. Daha sonra sırasıyla yağı yavaş yavaş akıtalım, portakal suyunu ilave edelim. Unu, kakaoyu, kabartma tozunu bir kaç kere eledikten sonra badem tozunuda karıştıralım. Yumurtalı karışama önce portalal kabuklarını daha sonra un karışımını yavaş yavaş ekleyerek en düşük ayarda karıştıralım. (Burda belirtilmesi gereken yumurtaların büyüklüğüne göre karışımın aldığı un miktarı değiştiğinden bunu göz kararı kek kıvamını alana kadar miktarı kendiniz belirlemelisiniz. Çok katı veya sıvı olmamalı akışkan kıvamlı olacak. Eğer sıvı olursa kabardıktan sonra çökme yapar, katı olursa kekin dokusu yumuşak olmaz.) Cevizi ve damla çikolatayı ekleyerek spatulayla karıştırıp, yağlı kağıt serdiğim kare borcamda 180 C derecede 40 dk.pişirin. İstenilen formda pişirilebilir. Fırından çıkarmadan önce mutlaka kürdan testi yapıp öyle alalım. Erittiğiniz beyaz çilolata ile üzerlerini süsleyin |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:09 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2