![]() |
Ballı, Muzlu Ayva Tatlısı Ballı, Muzlu Ayva Tatlısı http://i33.tinypic.com/mug9ci.jpg Malzeme 4 ayva 1 elma 4 muz 4 yemek kaşığı bal 100 gr. çekirdeksiz kuru üzüm 8 su bardağı su 6 su bardağı tozşeker 1 çay kaşığı şeker boyası Tarçın 8 yemek kaşığı kaymak 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz Hazırlanışı Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını oyun. Suyu ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın. Ayvaları bu karışımın içine yerleştirin. Meyveler yumuşayana kadar pişirin. Elmayı rendeleyin; 1 su bardağı tozşeker, üzüm ve tarçını orta ateşte kavurun. Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın. Muzları dilimleyin; ayvaların çevresine dizin. Muzların üzerine birer parça kaymak koyun, onların üzerine de ceviz serpin. Cevizin üstünde balı gezdirip, servis yapın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:08 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2