![]() |
Çikolatalı İrmikli Tart Tarifi - Çikolatalı İrmikli Tart Çikolatalı İrmikli Tart Tarifi - Çikolatalı İrmikli Tart Nasıl Yapılır http://i40.tinypic.com/2gvlahx.jpg Malzemeler: 4 su bardağı süt 2 yemek kaşığı irmik 1 yumurta 1 yemek kaşığı mısır nişastası 1.5 çay bardağı şeker 2 yemek kaşığı kakao 1 yemek kaşığı silme tereyağ 1 paket vanilya 1/4 portakal kabuğu rendesi(veya limon kabuğu) taban için: 1 paket burçak bisküvi 1.5 yemek kaşığı tereyağ üzeri için: 1 adet muz 80 gr. çikolata 3 yemek kaşığı krema ayrıca: 1/2 poşet krem şanti 1/2 su bardağı süt Yapılışı: 1. Kelepçeli bir kalıbın içerisine ufaladığınız bisküviyi ve erittiğiniz tereyağını döküp,iyice karıştırıp,sıkıştırarak taban yapınız(avuç içiniz veya bir bardak altı ile) 2. Tereyağ dışındaki tüm malzemeyi iyice karışrırıp,pişirin.2,3 dk. kaynatıp koyulaştırın.Tereyağını ilave edip,karıştırın.3-4 dk. sonra kelepçeli kalıba,bisküvilerin üzerine döküp(dökme işleminden önce kalıbın kenarlarını ıslak bir peçete yardımıyla ıslatın ki pudig yapışmasın)düzleyin(hafif sallayarak) dolaba kaldırıp soğumasını bekleyin. 3. Kenar kısımlarına aralıklı olarak muz dilimleri yerleştirin.Kaynar hale getirdiğiniz kremaya, parçalanmış çikolata ilave edin.Devamlı karıştırarak erimesini sağlayın.İnce bir kat olarak muz dilimlerinin ve pastanın üzerini kaplayın. 4. Krem şantiyi sütle çırpın.Eğer çikolatadan arttı ise ilave edip karıştırın.Şırınga ile muzların çevresini süsleyin. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:55 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2