![]() |
Sultan Sarması Sultan Sarması http://img218.imageshack.us/img218/8...tansarmasi.jpg Üzeri ve içi için; • 2 çay bardağı fındık ezmesi • 4 çay bardağı dövülmüş fındık Diğer Malzemeleri • 1,5 kahve fincanı irmik • 7 tane yumurta • 1 paket kabartma tozu • 2 çay bardağı toz şeker • 1 paket vanilya • 2,5 kahve fincanı un Yapılışı • Yumurta ve şekeri beş dakika boyunca mikser kabında iyice çırpın. • Kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edip, hepsini birlikte çırpmaya devam edin. • İrmiği ilave ettikten sonra beş dk boyunca daha çırpın. • Daha sonra fırın tepsimize yağlı kağıdı seriyoruz. • Elde ettiğimiz bu harcı hemen tepsinin yarısını geçecek biçimde 1 cm kalınlığında olacak biçimde yayın. Spatulayla güzelce düzşleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dk. boyunca pişirin. . • Fırından çıkardığınız kekin üstüne fındık ezmesinin yaklaşık yarısını döküp yayın, yaydıktan son dövülmüş fındığın yaklaşık yarısını üzerine serpin. • Keki kısa köşesinden başlayıp, sararak rulo haline getirin. • Yaptığınız ruloyu servis tabağına koyun. Üzerine fındık ezmesi sürerek, geriye kalan fındıkları serpin. Bu şekilde sultan sarması servise hazır hale gelecektir. • Daha sonra bir saat boyunca dolapta bekleterek servis yapabilirsiniz. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:20 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2